Amfibieën en reptielen

Amfibieën en reptielen, zo verschillend en toch vaak over één kam geschoren. Tijdens deze les een uitgebreide kennismaking met de twee diergroepen.

Amfibieën en reptielen

Amfibieën en reptielen, zo verschillend en toch vaak over één kam geschoren. Tijdens deze les maken de kinderen kennis met échte amfibieën en reptielen. Ze verwonderen zich over de dieren en leren eventuele angsten overwinnen. Wat is het verschil tussen deze groepen dieren? Hoe worden ze geboren? Welke huid hebben ze? De kinderen gaan zelfstandig of in groepjes aan de slag met de leuke en uitdagende opdrachten. Aan het einde van de les kunnen de kinderen amfibieën en reptielen onderscheiden en hebben ze op een positieve manier kennis gemaakt met deze dieren. Misschien durfden ze zelfs een dier aan te raken.

De les duurt 75 minuten en wordt volledig begeleid door een Medewerker Educatie van Natuurstad.

Lescyclus

Deze les is onderdeel van een korte lescyclus, die bestaat uit: een voorbereiding op school, de les op de kinderboerderij en de verwerking achteraf op school. Deze lesactiviteiten ontvang je nadat je een tijd en datum hebt gereserveerd voor deze les via een bevestigingsmail.

Doel van deze les

De leerlingen kunnen aan het einde van de les amfibieën en reptielen onderscheiden en hebben op een positieve manier kennis gemaakt met deze dieren.

Kerndoelen basisonderwijs

De les sluit aan bij onderstaand(e) kerndoel(en) van het basisonderwijs:

  • Kerndoel 39: Milieu

  • Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen

  • Kerndoel 41: Bouw van organismen

SDG

Deze les levert een bijdrage aan de volgende Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030:

SDG-4 Kwaliteitsonderwijs SDG-14 Leven in het water SDG - 15 Leven op het land

 

Belangrijk voor deze les

Het is belangrijk voor deze les rekening te houden met:

  • Extra begeleiding: om de kinderen te helpen bij het maken van de opdrachten.

Op welke locaties wordt deze les gegeven?

Deze les wordt gegeven in de lescentra op onze kinderboerderijen, verspreid over acht verschillende locaties in Rotterdam. Kijk op de kaart voor de kinderboerderij bij jou in de buurt. In het schooljaar 2023-2024 is deze les te volgen op de volgende locaties:

  • De Kooi (Periode 3: januari - mei)

  • De Bokkesprong (Periode 4: maart - april)

Het is mogelijk om vooraf of na afloop van de les met de groep de kinderboerderij te bezoeken.

Reserveren kan via de button(s) onderaan deze pagina.

Nog een les volgen?

Iedere groep van een basisschool in Rotterdam mag één gratis natuurles volgen. Wil jij met jouw groep meerdere natuurlessen volgen? Dat kan. De prijs voor deze extra les is € 95 (dit is een vanaf prijs).

NB! Voor groep 5 en 6 is het, naast een gratis natuurles, ook mogelijk om zonder kosten deel te nemen aan het programma ‘Schooltuinieren’.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met een Medewerker Educatie via: educatie@natuurstad.nl of bel 088 - 600 39 00.

Reserveren

Download de Handleiding Reserveren van een les.