Oogstfeest - compost editie

Het is eindelijk zo ver: het wormenhotel op educatieve tuin De Enk gaat open en de wormencompost wordt geoogst op donderdag 14 oktober om 18:00.

Oogstfeest

Het afgelopen jaar hebben de buren van De Enk massaal hun groenteschillen naar de tuin gebracht. En met een goede reden: op de tuin staat een wormenhotel. In dit mooie houten hotel zijn duizenden wormen aan het werk om het GF-afval van de buren om te zetten in compost.  

En nu is het zo ver:  het hotel open en gaan we oogsten. Graag willen wij alle buurtbewoners uitnodigen op donderdag 14 oktober om 18:00 bij het wormenhotel. Wij zullen dan het compost gaan oogsten en uitdelen aan de buurtbewoners. Dus neem een emmertje mee om dit zwarte goud in ontvangst te nemen!

Na de oogst zullen we het wormenhotel weer voorbereiden op het nieuwe seizoen. Natuurlijk gaan we alles even bekijken, ruiken en voelen en checken hoe het proces gaat. Maak je geen zorgen over de wormen, die kruipen vanzelf omhoog in het verse voedsel bovenin het wormenhotel, dus die blijven gewoon in het wormenhotel wonen. We gaan natuurlijk wel even kijken hoe het met ze gaat en of de kolonie al goed uitgebreid is.

Wie nog geen hotelgast is maar zich graag zou aansluiten bij dit initiatief, is ook van harte welkom. Er staat een mandje en zakjes voor jou klaar, zodat je ook jouw GF-afval kan gaan verzamelen voor de wormen. 

Het Wormenhotel is een initiatief van Stichting Buurtcompost en het Rotterdams Milieucentrum. Bij Natuurstad vind je een Wormenhotel op Tamarinde, De Enk en Cultuurhistorische Plantentuin bij De Molenwei. 

Educatieve tuin

De Enk

Geopend bij aanwezigheid tuinder

Enk 182
3075 VC Rotterdam
Nederland