Natuurtips voor thuis

bladeren vlinder op een struik

Er is in de natuur heel veel te beleven. Natuurstad helpt jou graag een stukje van die natuur te ontdekken, gewoon in of vlakbij jouw eigen huis! Bekijk de filmpjes hieronder maar eens. Bij elk filmpje zit ook een leuke opdracht voor jou. Deel jouw resultaat met ons via #ontdekjebuiten

Veel plezier!

Schat van blaadjes

Mooi zijn al die bladeren om ons heen hè. Weet jij al hoe bijzonder ze zijn? Bladeren hebben allerlei verschillende kleuren en vormen. Sommige lijken zelfs op een hartje. Ze zijn belangrijk voor alles dat leeft. Ontdek samen met Meneer Sander deze ‘Schat van blaadjes’.

Wil jij zelf aan de slag? Klik hier voor het werkblad.

Superworm

Een wel heel bijzonder dier werkt hard onder de grond. Wat doet dit dier daar eigenlijk allemaal? Hoe ziet hij eruit? Meneer Sander gaat op zoek naar deze kleine bodembewoner in de prachtige Botanische Tuin Kralingen. Hij laat er zelfs eentje van heel dichtbij zien en vertelt erover! 

Wil jij zelf aan de slag? Klik hier voor het werkblad.

Andere pannenkoek

Meneer Sander heeft het bakken van pannenkoeken nog niet zo goed onder de knie. Hij moet nog iets meer oefenen. Maar oh nee, het beslag is op. Gelukkig is hij op de kinderboerderij waar dieren wonen die hem aan melk en eieren kunnen helpen. Waar wordt volkorenmeel eigenlijk van gemaakt?

Wil jij zelf aan de slag? Klik hier voor het werkblad.

Check die zaden!

In de prachtige tuin Trompenburg, in Rotterdam-Kralingen, staat een gigantische eik. Meneer Sander ontdekt dat er bijzondere eikeltjes onder die boom liggen. Er lijken plantjes uit te groeien! Zouden het gewoon zaden zijn? De plakjes tomaat op de boterham van Meneer Sander geven hem een idee...

Wil jij zelf aan de slag? Klik hier voor het werkblad.

Vogels lokken, vogels tellen

Meneer Sander van Natuurstad wil dolgraag meer vogels in de tuin. Hij heeft alleen nog geen idee hoe. Dus gaat hij op kinderboerderij De Kraal eens kijken bij de vogels die er wonen. Wat hebben die vogels eigenlijk nodig?

Wil jij zelf aan de slag? Klik hier voor het werkblad.

Speuren naar dieren in de buurt

Weet jij welke dieren er leven in jouw woonwijk? Meneer Sander is toe aan een frisse neus en gaat op onderzoek uit. Met de speurtocht van Natuurstad ontdekt hij dieren die misschien ook wel bij jou in de wijk te vinden zijn.

Wil jij zelf aan de slag? Klik hier voor het werkblad en hier voor de speurtocht.

Wondergroente! 

Wist jij dat groentes iets bijzonders kunnen? Uit kleine stukjes groeit soms gewoon weer nieuwe groente. Meneer Sander laat jullie zien hoe je deze 'wondergroente' thuis kunt ontdekken. 

Wil jij zelf aan de slag? Klik hier voor het werkblad