Bijzondere tuin

Botanische Tuin Kralingen

Wanneer je de Botanische Tuin Kralingen binnenstapt, vergeet je even dat je in de stad bent. Een groene oase, vol prachtige en bijzondere planten en bloemen. Een uniek stukje Rotterdam!

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 16:00
woensdag 09:00 - 16:00
donderdag 09:00 - 16:00
vrijdag 09:00 - 16:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Adres

Cederstraat 5
3061 HV Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Coronamaatregelen

Lees voor jouw bezoek onze huisregels goed door.

Over de tuin

Tussen de Kralingse Plas en een woonwijk vind je de Botanische Tuin Kralingen. Deze bijzondere tuin van een halve hectare is een genot om in te wandelen. Je komt helemaal tot rust!

Dit is een tuin met vele verhalen. Bij binnenkomst geniet je van het rosarium, waar je diverse rozenfamilies kunt bewonderen: grootbloemige theerozen, botanische rozen en struikrozen. In het zadenhuisje worden zaden gedroogd en gesorteerd, voor de uitwisseling met botanische tuinen over de hele wereld. De kas wordt niet alleen gebruikt om planten op te kweken, het is ook de plek waar je vleesetende planten, palmen en enkele cactussen kunt zien. In de winter heeft de kas de functie van orangerie: de planten die in de zomer buiten staan, kunnen hier in de winter warm blijven. Op de Botanische Tuin is nog veel meer te zien, waaronder een varentuin en een medicinale kruidentuin.

Bijzondere openingstijden

In de even weken is de tuin ook te bezoeken op zondag. In 2021 is dit op: 11 en 25 juli, 8 en 22 augustus, 5 en 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december. 

Activiteiten

Elk seizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd op de Botanische Tuin Kralingen: rondleidingen, optredens en meer. Hou de activiteitenkalender in de gaten, dan mis je niets!