Bijzondere tuin

Cultuurhistorische Plantentuin

Een moeras, dijk, akker en grasland: in de Cultuurhistorische Plantentuin zijn alle landschappen uit de omgeving van Rotterdam op één hectare samengevoegd. Een uniek stukje Rotterdam!

Openingstijden

Tijdelijk gesloten

Adres

Brammertstraat 10
3084 RV Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Coronamaatregelen

Op dit moment zijn alle kinderboerderijen en tuinen van Natuurstad gesloten. 

Over de tuin

De Cultuurhistorische Plantentuin ligt in het Zuiderpark, naast kinderboerderij De Molenwei. De verschillende landschappen en bijzondere beplanting maken deze tuin tot een uniek stukje Rotterdam. Van orchis tot vergeten groenten: je vindt het hier allemaal.

De tuin leent zich bij uitstek voor een wandeling of rustig moment met een boek. Bovendien worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in samenwerking met kinderboerderij De Molenwei.

Bijzondere openingstijden

Je kunt de tuin in 2020 in de volgende weekenden bezoeken: 14 en 28 juni, 12 en 26 juli, 9 en 23 augustus, 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november, 13 en 27 december.

Voor scholen

Elk seizoen wordt er op een deel van de tuin getuinierd door kinderen van de basisschool, het voortgezet onderwijs, de BSO en het kinderdagverblijf. Op speelse wijze beleven, ontdekken en leren staat centraal tijdens de interactieve tuinlessen. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.