Kinderboerderij

De Beestenboel

Kinderboerderij De Beestenboel ligt aan de rand van Rozenburg. Je maakt hier op een speelse manier kennis met dieren en de natuur. Een leuk én leerzaam uitje voor jong en oud!

Openingstijden

maandag08:30 - 16:30
dinsdag08:30 - 16:30
woensdag08:30 - 16:30
donderdag08:30 - 16:30
vrijdag08:30 - 16:30
zaterdag08:30 - 16:30
zondag08:30 - 16:30

Adres

Zandweg 13
3181 HX Rozenburg
Nederland

Contactinformatie

Activiteiten

Op De Beestenboel worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het Lentefeest, mini-Jeugdland en het Schaapscheerfeest. Hou de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Over de kinderboerderij

Op 19 juni 1980 werd De Beestenboel in Rozenburg geopend. Sindsdien is de kinderboerderij uitgegroeid tot een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur. Op De Beestenboel vind je onder andere varkens, koeien, geiten en konijnen. Loop ook eens de prachtige bijenstal in. Hier kun je een kijkje nemen in een echte bijenkast!

Verspreid over de 3 hectare grote kinderboerderij is nog veel meer te beleven. Kinderen kunnen zich vermaken op de vele speeltoestellen of lees samen eens een boekje op een verscholen plek in het groen.

In theehuis ’t Vliertje kun je terecht voor een bakje koffie of thee, een ijsje of iets anders lekkers. Neem bij mooi weer plaats op het terras en je zult genieten!

Theehuis ’t Vliertje wordt bemand door vrijwilligers van de Stichting Beest & Boel Vrienden. De Stichting ondersteund De Beestenboel bij de aanschaf van o.a. speeltoestellen, infoborden en hokken en helpt mee met het organiseren van activiteiten. Wil je donateur worden of lijkt het je leuk mee te helpen in het theehuis? Stuur een berichtje naar sbbv-rozenburg@hotmail.com.

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Er zijn altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Beestenboel interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Paddenstoelen', waarbij leerlingen kennismaken met de functie van paddenstoelen en schimmels. Tijdens de les 'Uitvogelen' leren de leerlingen van alles over vogels die in hun eigen omgeving voorkomen.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Tijdens het feestje op de kinderboerderij gaan de kinderen zelf een lekkere lunch met pannenkoeken bereiden. Onder begeleiding van een van onze dierenverzorgers en/of de ouders, worden de ingrediënten voor het beslag verzameld op de kinderboerderij. Daarna gaan de kinderen lekker pannenkoeken bakken én opsmikkelen natuurlijk!

Om het kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.