Kinderboerderij

De Blijde Wei

Op de prachtige kinderboerderij De Blijde Wei in het groene Ommoord maak je op een speelse manier kennis met boerderijdieren. Een leuk én leerzaam uitje voor jong en oud!

Openingstijden

maandag08:30 - 16:30
dinsdag08:30 - 16:30
woensdag08:30 - 16:30
donderdag08:30 - 16:30
vrijdag08:30 - 16:30
zaterdag08:30 - 16:30
zondag08:30 - 16:30

Adres

Bergse Linker Rottekade 435
3069 LV Rotterdam
Nederland

Kom je met de auto? Navigeer naar 'Kikkerpad' en parkeer de auto hier. Je kunt vervolgens het pad afwandelen naar De Blijde Wei.

Contactinformatie

Activiteiten

Op De Blijde Wei worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het Schaapscheerfeest en het winterfeest. Hou de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Over de kinderboerderij

Op De Blijde Wei leven onder andere koeien, paarden, kippen en diverse knaagdieren. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen, of neem eens een kijkje in de stallen. Er kan bovendien lekker gespeeld worden in de speeltuin. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Op de kinderboerderij kun je bij De Groene Kikker genieten van koffie/thee of een snack.

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Blijde Wei interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Alles voor een pannenkoek', waarbij kleuters leren waar melk, graan en eieren eigenlijk vandaan komen. Tijdens de les 'Huisdieren' leren kinderen wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken als je een dier in huis neemt.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie of bel het lescentrum op 010-4567616.

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Tijdens het feestje op de kinderboerderij gaan de kinderen zelf een lekkere lunch met pannenkoeken bereiden. Op de kinderboerderij worden de ingrediënten voor het beslag verzameld. Samen met de ouders worden de pannenkoeken gebakken. Maar de dieren moeten natuurlijk ook verzorgd worden! De kinderen helpen de dierenverzorgers bij het borstelen van de geitjes en het voeren van dieren.

Kinderfeestjes op De Blijde Wei worden alleen op woensdagmiddag gevierd. Om het kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.