Kinderboerderij

De Kooi

Kinderboerderij De Kooi bevindt zich op een plek waar vroeger een eendenkooi was. Tegenwoordig vind je hier nog veel meer dieren én een echte yoghurt- en klompenmakerij!

Openingstijden

maandag 08:30 - 16:30
dinsdag 08:30 - 16:30
woensdag 08:30 - 16:30
donderdag 08:30 - 16:30
vrijdag 08:30 - 16:30
zaterdag 08:30 - 16:30
zondag 08:30 - 16:30

Adres

Maeterlinckweg 85
3076 GA Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Coronamaatregelen

Lees voor jouw bezoek onze huisregels goed door.

Kerst en Nieuwjaar

Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag, 2e kerstdag zijn we open!

Over de kinderboerderij

Op De Kooi leven onder andere kippen, geiten, schapen en cavia's. Wanneer de geiten melk geven, wordt in de kaasmakerij heerlijke verse geitenkaas gemaakt. Als de klompenmaker op woensdag of zaterdag de deur van de klompenmakerij open heeft staan, loop dan gerust eens binnen! Hij legt je graag uit hoe klompen op ambachtelijke wijze worden gemaakt.

Sommige dieren op de kinderboerderij zijn van een zeldzaam ras. De Kooi wordt door Stichting Zeldzame Huisdierrassen erkend als fokcentrum voor kippen en duiven. Je kunt hier Nederlandse rassen bewonderen die je bijna niet meer tegenkomt!

Tip! Als het hek naar de Scottstraat openstaat, kun je direct een bezoekje brengen aan de educatieve tuin!

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Kooi interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Beestenboel', waarbij kleuters spelenderwijs de dieren op de kinderboerderij ontmoeten. Tijdens de les 'In de sloot, uit de sloot' ontdekken kinderen welke beestjes er allemaal in de sloot leven.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Activiteiten

Op De Kooi worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het Paasfeest, Kabouterfeest en het Schaapscheerfeest. Hou de activiteitenkalender in de gaten, dan mis je niets!

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Voor de kleinste is er een kabouterfeestje. Aan de hand van een brief van Kabouter Hummel worden de kinderen door het feestje heen geleid. Er worden cakejes versierd en kabouteropdrachten uitgevoerd, zoals het voeren van de dieren. Voor de oudere kinderen is er een pannenkoekenfeestje, waarbij de kinderen als ware boeren en boerinnen ingrediënten voor de pannenkoeken gaan verzamelen. De kinderfeestjes op De Kooi worden door de medewerkers voorbereid. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de begeleiding tijdens het feest.

Om het kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.