Kinderboerderij

De Kooi

Kinderboerderij De Kooi bevindt zich op een plek waar vroeger een eendenkooi was. Tegenwoordig vind je hier nog veel meer dieren!

Openingstijden

maandag08:30 - 16:30
dinsdag08:30 - 16:30
woensdag08:30 - 16:30
donderdag08:30 - 16:30
vrijdag08:30 - 16:30
zaterdag08:30 - 16:30
zondag08:30 - 16:30

Adres

Maeterlinckweg 85
3076 GA Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Activiteiten

Op De Kooi worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het lentefeest, oogstfeest en het schaapscheerfeest. Houd de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Natuurlijk is er niets leukers dan de dieren voeren! Daarom zijn er in de kantine zakjes diervoer te koop, waar alle dieren met haren graag van smullen. Meegebracht groenvoer (zoals peen, andijvie, bloemkoolblad) mag wel gevoerd worden, als het niet bedorven of beschimmeld is.

Over de kinderboerderij

Sinds 1970 is De Kooi een plek in Rotterdam – IJsselmonde waar stadsbewoners in aanraking komen met grote en kleine boerderijdieren. Naast koeien, pony’s, geiten, schapen en varkens, zijn er ook kippen, konijnen, cavia’s, eenden en pauwen te vinden.  

Langs het pad naar de eendenvijver ligt een koe: ze vindt het prima als er op haar gezeten wordt! Zo kun je lekker kijken naar de dieren die grazen in de rustwei. Bij de eendenvijver staat een boek: leuk om met (klein-)kinderen door te bladeren en te vertellen over de dieren op de boerderij.

In de knuffelweide bij de schapen en dwerggeiten staat een paal met borstels. Met zo’n borstel mag je de geitjes borstelen.

Jaarlijks weten tien duizenden mensen de locatie te vinden. Vaste en incidentele bezoekers, schoolklassen voor het volgen van lessen, groepen van peuterspeelzalen en BSO’s (buitenschoolse opvang), ouderen, vrijwilligers en stagiaires van diverse opleidingen, maken gebruik van de Kinderboerderij.

Tip! Als het hek naar de tuin openstaat, kun je direct een bezoekje brengen aan de educatieve tuin!

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Kooi interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Beestenboel', waarbij kleuters spelenderwijs de dieren op de kinderboerderij ontmoeten. Tijdens de les 'In de sloot, uit de sloot' ontdekken kinderen welke beestjes er allemaal in de sloot leven.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Voor de kleinste is er een kabouterfeestje. Aan de hand van een brief van Kabouter Hummel worden de kinderen door het feestje heen geleid. Er worden cakejes versierd en kabouteropdrachten uitgevoerd, zoals het voeren van de dieren. Voor de oudere kinderen is er een pannenkoekenfeestje, waarbij de kinderen als ware boeren en boerinnen ingrediënten voor de pannenkoeken gaan verzamelen. De kinderfeestjes op De Kooi worden door de medewerkers voorbereid. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de begeleiding tijdens het feest.

Om het kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.

Stichting Vrienden Kinderboerderij De Kooi

De Stichting Vrienden Kinderboerderij De Kooi is een actieve stichting van donateurs van de kinderboerderij. Ook zorgt ze voor de werving van fondsen voor activiteiten op de kinderboerderij. Voor meer informatie kijk op de site van de stichting.