Kinderboerderij

De Kraal

Middenin het Kralingse Bos vind je kinderboerderij De Kraal. Een prachtige omgeving om kennis te maken met allerlei boerderijdieren. Een leuk én leerzaam uitje voor jong en oud!

Openingstijden

maandag08:30 - 16:30
dinsdag08:30 - 16:30
woensdag08:30 - 16:30
donderdag08:30 - 16:30
vrijdag08:30 - 16:30
zaterdag08:30 - 16:30
zondag08:30 - 16:30

Adres

Langepad 60
3062 CJ Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Activiteiten

Op De Kraal worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het lentefeest, pannenkoekendag en het schaapscheerfeest. Hou de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Over de kinderboerderij

Op De Kraal leven onder andere pauwen, varkens, geiten en verschillende knaagdieren. Kinderen kunnen naar hartelust spelen op aangelegde natuurlijk speelplekken op en rond De Kraal. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Op de kinderboerderij is een overdekte ruimte aanwezig, waar je het hele jaar kunt genieten van lekkere, gezonde snacks en drankjes. De automaat met warme drankjes werkt alleen met pinbetaling. De automaat met gezonde snacks en drankjes werkt alleen met muntgeld. Geld wisselen voor de automaat kan bij de medewerkers van de kinderboerderij.

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Kraal interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Alles voor een pannenkoek', waarbij kleuters leren waar melk, graan en eieren eigenlijk vandaan komen. Tijdens de les 'Huisdieren' leren kinderen wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken als je een dier in huis neemt.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Tijdens het feestje zorgen wij voor een lekkere snack en wat te drinken. Maar de dieren moeten natuurlijk ook verzorgd worden! Onder begeleiding van een medewerker van de kinderboerderij, gaan de kinderen aan de slag. Geiten borstelen, konijnen voeren een kip uit jouw hand laten eten... Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijgen de kinderen nog een ijsje van ons.

Om het kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.