Kinderboerderij

De Kraal

Middenin het Kralingse Bos vind je kinderboerderij De Kraal. Een prachtige omgeving om kennis te maken met allerlei boerderijdieren. Een leuk én leerzaam uitje voor jong en oud!

Openingstijden

maandag 08:30 - 16:30
dinsdag 08:30 - 16:30
woensdag 08:30 - 16:30
donderdag 08:30 - 16:30
vrijdag 08:30 - 16:30
zaterdag 08:30 - 16:30
zondag 08:30 - 16:30

Adres

Langepad 60
3062 CJ Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Coronamaatregelen

Lees voor jouw bezoek onze huisregels goed door.

Over de kinderboerderij

Op De Kraal leven onder andere pauwen, varkens, geiten en verschillende knaagdieren. Kinderen kunnen naar hartelust spelen op aangelegde natuurlijk speelplekken op en rond De Kraal. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Op de kinderboerderij is een overdekte ruimte aanwezig, waar je het hele jaar een kopje koffie of thee kunt drinken (automaat, betalen met muntgeld).

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Kraal interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Alles voor een pannenkoek', waarbij kleuters leren waar melk, graan en eieren eigenlijk vandaan komen. Tijdens de les 'Huisdieren' leren kinderen wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken als je een dier in huis neemt.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Activiteiten

Op De Kraal worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het Lentefeest, Pannenkoekendag en het Schaapscheerfeest. Hou de activiteitenkalender in de gaten, dan mis je niets!

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Tijdens het feestje zorgen wij voor lekkere poffertjes en wat drinken. Maar de dieren moeten natuurlijk ook verzorgd worden! Samen met de ouders mogen de kinderen aan de slag. Geiten borstelen, konijnen voeren, eitjes rapen bij de kippen... Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijgen de kinderen nog een ijsje van ons.

Om het kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.