Kinderboerderij

De Molenwei

Aan de rand van het mooie Rotterdamse Zuiderpark in Charlois vind je kinderboerderij De Molenwei. Je maakt hier op een speelse manier kennis met boerderijdieren. Een leuk én leerzaam uitje!

Openingstijden

maandag08:30 - 16:30
dinsdag08:30 - 16:30
woensdag08:30 - 16:30
donderdag08:30 - 16:30
vrijdag08:30 - 16:30
zaterdag08:30 - 16:30
zondag08:30 - 16:30

Adres

Brammertstraat 10
3084 RV Rotterdam
Nederland

Kom je met de auto? Gebruik dan voor navigatie naar de parkeerplaats het adres Brammertstraat 1

Contactinformatie

Activiteiten

Op De Molenwei worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het lentefeest, winterfeest en het schaapscheerfeest. Hou de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Over de kinderboerderij

Op De Molenwei leven onder andere pauwen, kippen, koeien en konijnen. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen, of neem eens een kijkje in de stal. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Tip! Neem ook eens een kijkje op de Educatieve Tuin en de Cultuurhistorische Plantentuin. Deze bevinden zich op het terrein van De Molenwei.

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Molenwei interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Beestenboel', waarbij kleuters spelenderwijs de dieren op de kinderboerderij ontmoeten. Tijdens de les 'In de sloot, uit de sloot' ontdekken kinderen welke beestjes er allemaal in de sloot leven. Het is ook mogelijk om een heel jaar les te volgen op de schooltuin. Hiervoor is een akker beschikbaar naast de Cultuurhistorische Plantentuin.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Tijdens het feestje op de kinderboerderij gaan de kinderen zelf een lekkere lunch met pannenkoeken bereiden. Onder begeleiding van een van onze dierenverzorgers en de ouders, worden de ingrediënten voor het beslag verzameld. Maar de dieren moeten natuurlijk ook verzorgd worden! 

Om een kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.