Kinderboerderij

De Oedenstee

Kinderboerderij De Oedenstee in Hoogvliet wordt al sinds 1972 bezocht door jong en oud. Hier maak je op een speelse manier kennis met boerderijdieren. Een leuk én leerzaam uitje!

Openingstijden

maandag08:30 - 16:30
dinsdag08:30 - 16:30
woensdag08:30 - 16:30
donderdag08:30 - 16:30
vrijdag08:30 - 16:30
zaterdag08:30 - 16:30
zondag08:30 - 16:30

Adres

Marthalaan 46
3194 EH Hoogvliet
Nederland

Contactinformatie

Over de kinderboerderij

Op De Oedenstee leven onder andere koeien, ezels, cavia's en konijnen. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen of neem eens een kijkje in de stallen. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Op de kinderboerderij is een overdekte ruimte aanwezig, waar je het hele jaar een kopje koffie of thee kunt drinken (automaat, betalen met muntgeld). Op de jeu de boulesbaan kun je tussen 09:00 en 16:00 een potje spelen. Als je zelf geen materiaal hebt, kun je dit van ons lenen.

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Oedenstee interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Beestenboel', waarbij kleuters spelenderwijs de dieren op de kinderboerderij ontmoeten. Tijdens de les 'In de sloot, uit de sloot' ontdekken kinderen welke beestjes er allemaal in de sloot leven.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie.

Activiteiten

Op De Oedenstee worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het Lentefeest, Pannenkoekendag en het Schaapscheerfeest. Hou de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag op de boerderij! Tijdens het pannenkoekenfeestje op de kinderboerderij gaan de kinderen zelf een lekkere lunch met pannenkoeken bereiden. De dierenverzorgers geven een rondleiding over de kinderboerderij en de ingrediënten voor de pannenkoeken worden opgehaald. Liever op avontuur? Dat kan met het feestje 'Op zoek naar de schat!'

Om het kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.