Kinderboerderij

De Wilgenhof

Kinderboerderij De Wilgenhof is gelegen op een prachtlocatie naast het Berg- en Broekpark. Al vijftig jaar maken kinderen en volwassenen hier kennis met de dieren en natuur.

Openingstijden

maandag08:30 - 16:30
dinsdag08:30 - 16:30
woensdag08:30 - 16:30
donderdag08:30 - 16:30
vrijdag08:30 - 16:30
zaterdag08:30 - 16:30
zondag08:30 - 16:30

Adres

Ringdijk 76
3054 KV Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Activiteiten 

Op De Wilgenhof worden allerlei (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het lentefeest, pannenkoekendag en het schaapscheerfeest. Hou de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Over de kinderboerderij

Op De Wilgenhof leven onder andere pauwen, kippen, varkens en konijnen. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen, of neem eens een kijkje in de stallen. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Op de kinderboerderij is een overdekte ruimte aanwezig, waar je het hele jaar een kopje koffie of thee kunt drinken (automaat, betalen met pin).

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Wilgenhof interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Beestenboel', waarbij kleuters spelenderwijs de dieren op de kinderboerderij ontmoeten. Tijdens de les 'In de sloot, uit de sloot' ontdekken kinderen welke beestjes er allemaal in de sloot leven. Het is ook mogelijk om een heel jaar les te volgen op de schooltuin. Samen met educatieve tuin Tamarinde verzorgt De Wilgenhof lessen in Hillegersberg, Schiebroek en Overschie.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie of bel het lescentrum op telefoonnummer: 010 - 4614940.

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag in feestruimte 't Feestvaken! Op het feestje kun je bijvoorbeeld pannenkoeken bakken, een speurtocht doen of boerengolf spelen.

Om een kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.

Rugzakroute

Ga jij graag op onderzoek uit? Dan is de Rugzakroute echt iets voor jou.
Bij De Wilgenhof kun je een mooie rugzak lenen. Hierin zitten allerlei materialen waarmee je verschillende opdrachten en spelletjes kunt doen in het Berg- en Broekpark, vlak naast de kinderboerderij. 

De Rugzakroute is geschikt voor kinderen van 6 - 12 jaar, onder eigen begeleiding.
Op woensdag, zaterdag en zondag* kun je een rugzak reserveren van 13:00 tot 16:00 uur.

Reserveren kan telefonisch: 010-4223977, of per e-mail via wilgenhof@natuurstad.nl
De borg voor de rugzak is € 20,-. Deze krijg je na afloop terug.

*In schoolvakanties zijn er ook andere tijden mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.