Educatieve tuin
Kinderboerderij

De Wilgenhof

Kinderboerderij De Wilgenhof is gelegen op een prachtlocatie naast het Berg- en Broekpark. Al meer dan veertig jaar maken kinderen en volwassenen hier kennis met de dieren en natuur.

Openingstijden

maandag 08:30 - 16:30
dinsdag 08:30 - 16:30
woensdag 08:30 - 16:30
donderdag 08:30 - 16:30
vrijdag 08:30 - 16:30
zaterdag 08:30 - 16:30
zondag 08:30 - 16:30

Adres

Ringdijk 76
3054 KV Rotterdam
Nederland

Contactinformatie

Coronamaatregelen

Toiletten, horeca en andere voorzieningen zijn op dit moment gesloten. Lees voor je bezoek onze nieuwe huisregels goed door.

Over de kinderboerderij

Op De Wilgenhof leven onder andere pauwen, kippen, varkens en konijnen. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen, of neem eens een kijkje in de stallen. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Op de kinderboerderij is een overdekte ruimte aanwezig, waar je het hele jaar een kopje koffie of thee kunt drinken (automaat, betalen met muntgeld).

Educatie

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Voor scholen, kinderdagverblijf en BSO worden er op De Wilgenhof interactieve lessen gegeven. Bijvoorbeeld de les 'Beestenboel', waarbij kleuters spelenderwijs de dieren op de kinderboerderij ontmoeten. Tijdens de les 'In de sloot, uit de sloot' ontdekken kinderen welke beestjes er allemaal in de sloot leven. Het is ook mogelijk om een heel jaar les te volgen op de schooltuin. Samen met educatieve tuin Tamarinde verzorgt De Wilgenhof lessen in Hillegersberg, Schiebroek en Overschie.

Voor elke leeftijdscategorie is er keuze uit verschillende lessen, waarbij op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal staat. Wil je met jouw klas een les volgen? Bekijk onze educatiepagina voor meer informatie of bel het lescentrum op telefoonnummer: 010 - 4614940.

Activiteiten

Op De Wilgenhof worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het Lentefeest, Pannenkoekendag en het Schaapscheerfeest. Hou de activiteitenkalender in de gaten, dan mis je niets!

Kinderfeestjes

Binnenkort een jarige? Vier je kinderverjaardag in feestruimte 't Feestvaken! Op het feestje kun je bijvoorbeeld pannenkoeken bakken, een speurtocht doen, boerengolf spelen of een ritje met de huifkar maken.

Om een kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.