Henk - Vrijwilliger

bladeren vlinder op een struik

Naast schilderwerk en andere klussen op  educatieve tuin De Enk hou ik inmiddels al acht jaar de Facebookpagina van De Enk bij. Wekelijks plaats ik een verslag van wat er gebeurt op de  tuin, de zogenaamde Enk-magazines. Daarin behandel ik alles wat met flora en fauna te maken heeft; van mieren tot wormenpoep, alles met een educatieve insteek.

 Als ik het magazine iets later dan normaal  post, vragen ze al waar het blijft. Het wordt goed bekeken want ik ben zes jaar geleden begonnen 
met 150 volgers en nu hebben we er al óver de 2.100. In de coronajaren was het improviseren. Ik kon niet in de tuin zijn, maar je moet toch regelmatig van jezelf laten  horen, anders raak je volgers kwijt. Daarom heb ik een paar keer artikelen geschreven over planten, bloemen en vogels die op een tuin kunnen voorkomen. En foto’s gemaakt op een andere locatie.

 

Henk

 

Gelukkig weet ik veel van vogels. Je moet creatief denken om de boel met elkaar te rijmen en dat werd goed gewaardeerd. Oudere mensen mochten niet naar buiten en die schreven: “Ik ben kwetsbaar en kan niet komen dus zo ben ik er toch een beetje bij.” Qua volgers merk ik gelukkig nog steeds een stijgende lijn, er zijn er afgelopen jaren enorm veel bijgekomen. "