Jan van Dongen, Vrjwilliger

bladeren vlinder op een struik

Ik ben sinds 9 januari 2023 vrijwilliger op De Bokkesprong. Na 38 jaar als isolatiemonteur in de
petrochemie werd ik om medische redenen afgekeurd. Vroeger droomde ik ervan om dierenarts te worden, maar na het zien van een bloedige operatie ben ik dat niet geworden. De liefde voor dieren bleef; daarom vind ik het fijn dat ik ze nu kan verzorgen.

Allerlei klussen

Naast dieren verzorgen neem ik ook de andere klussen voor lief. Dat hoort er gewoon bij. Een ezel moet tenslotte in een schone stal staan, de stenen waar mensen over kunnen struikelen moeten worden recht gelegd en de omgeving moet gewoon schoon zijn - alleen daarin kunnen mensen, dieren en planten leven. Ik vertel mensen ook graag over de dieren en dat ze zuinig moeten zijn op hun leefomgeving, zodat wij en de generaties na  ons hier nog lang van kunnen genieten.

 

janJan van Dongen, vrijwilliger
 

Verademing om hier te werken

Het is hier een verademing als ik het vergelijk met waar ik eerst werkte, nadat ik de petrochemie verliet. Ik heb fijne collega’s die op me letten. Zien ze dat ik pijn heb, dan sturen ze me naar huis. Ze zijn echt met me begaan. Ik werk hier nu dertig uur in de week, meer mag niet van het UWV. Ik vind het jammer als het tijd is om te gaan. Het liefst zou ik bij Natuurstad een vaste positie krijgen: ik ben
hier echt op mijn plek!