Jeugd Vakantiepaspoort

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat de Rotterdamse jeugd weer op avontuur kan met het Jeugd Vakantiepaspoort. Ook bij Natuurstad kun je van alles beleven!

Het jeugd vakantiepaspoort bij Natuurstad

Op alle kinderboerderijen en educatieve tuinen De Enk en Tamarinde van Natuurstad kunnen kinderen een leuke speurtocht doen. Hierbij verkennen ze de kinderboerderijen en tuin én leren ze nieuwe dingen over de natuur. Er zijn speurtochten rond verschillende thema’s en voor elke speurtocht die de kinderen voltooien, krijgen zij een stempel in het Jeugd Vakantiepaspoort. Op De Beestenboel en De Bokkesprong kom je met je speurtocht van alles te weten over de boerderij en haar bewoners. Bij De Blijde Wei ontdek je van alles over insecten en op De Kooi is er een leuke fotospeurtocht. Op de De Wilgenhof komen de kinderen van alles te weten over bijen en op De Kraal zijn er twee leuke speurtochten over liedjes (4 tot 8 jaar) en spreekwoorden (8 tot 12 jaar) die met dieren te maken hebben. Op de tuin De Enk kun je een gaaf blotevoetenpad lopen om je stempel te verdienen en op Tamarinde zijn er twee leuke speurtochten voor jongere en oudere kinderen.

Jeugd Vakantiepaspoort

Het Jeugd Vakantiepaspoort bestaat al sinds 1985 en is bestemd voor alle basisschoolkinderen uit Rotterdam van 4 tot en met 12 jaar oud. Zij krijgen het paspoort op school uitgereikt. Kijk voor meer informatie over het Jeugd Vakantiepaspoort en alle leuke activiteiten die er deze zomervakantie te doen zijn op www.jeugdvakantiepaspoort.nl