Medewerker Marketing & Communicatie (24 uur)

uil eikenblad

Om onze ambities op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie te realiseren en stevig te bouwen aan het merk Natuurstad, zijn we op zoek naar een ervaren, ondernemende en creatieve Medewerker Marketing & Communicatie.

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert een gezonde, sociale en duurzame stad door middel van recreatie, educatie en participatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen met educatieve lescentra en 14 inspirerende (school-) tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur, het milieu, ons voedsel en duurzaamheid. De basis van Natuurstad wordt gevormd door 110 medewerkers en ruim 100 vrijwilligers, die zich met passie inzetten voor een leefbare stad en om haar inwoners gezonder en gelukkiger te maken.

 

De functie

Als Medewerker Marketing & Communicatie help je mee te bouwen aan het merk Natuurstad en lever je een bijdrage aan onze interne en externe communicatie. Samen met de Adviseur Marketing & Communicatie zet jij Natuurstad verder op de kaart. Je ondersteunt bij de uitvoering van het marketing- & communicatieplan: van het schrijven van een persbericht en briefings voor bijvoorbeeld een vormgever, het onderhouden en optimaliseren van onze website tot het organiseren van een persevent. Jij beheert en versterkt de social media van Natuurstad. Ook geef je communicatieadvies aan collega's en help je ze optimaal gebruik te maken van onze social media.

 

Jouw profiel

Je bent een goede contentmaker die graag de handen uit de mouwen steekt en ook in staat is om mee te denken over ons marketing- & communicatiebeleid. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte schrijfstijl. Je hebt een proactieve werkhouding, houdt van aanpakken en kunt zelfstandig en gestructureerd werken. Je hebt affiniteit met online marketing en weet hoe jesocial media in moet zetten in een B2Cén B2B context. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke kwaliteiten van je: je weet altijd vrij snelnieuwe manieren te vinden om je doelen te bereiken.

Daarnaast heb je (een):

 • relevante opleiding op het gebied van Communicatie en/of Marketing;
 • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • ervaring met werken in Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign en Canva (of vind je het leuk om dit te leren);
 • bij voorkeur kennis van Search Engine Optimization (pré, geen must).

* Voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Wij zettenons in voor gelijke kansen voor iedereen.

Kortom: we zoeken een Medewerker Marketing & Communicatie die thuis is in alle facetten van het vak.

 

Wij bieden

 • een afwisselende functie bij de grootste lokale organisatie in Nederland op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie;
 • een werkklimaat waarin initiatieven voor verbetering worden gestimuleerd en gewaardeerd en je actief bijdraagt aan demaatschappelijke impact en het eigen verdienvermogen van onze organisatie;
 • een prachtige werkomgeving in een groene stadsoase;
 •  de functie is ingedeeld in salarisschaal 8 (cao Vermo), maximaal € 4.212,- bruto per maand op basis van 36 uur, exclusief vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling (ABP), reiskostenvergoeding en een collectieveziektekostenverzekering;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met daarna de mogelijkheid tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • mogelijkheden tot het volgen van een opleiding, cursus of training;
 • wij werken flexibel, zowel wat betreft werktijden als thuiswerken. Gemiddeld werk je 2 dagen per week op onze verschillende locaties.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Jou w sollicitatiebrief en CV kun je per e-mail vóór 14 april 2024 a.s. sturen aan Martijn Deleij, Adviseur P&O van Stichting Natuurstad Rotterdam, e-mailadres: solliciteren@natuurstad nl.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, neem dan contact op met André Krijger, Adviseur Marketing & Communicatie, via telefoon 06-50230753 of e-mail a.krjjger@natuurstad.nl.

Wij willen onze bezoekers een omgeving bieden waar zij zich vertrouwd en veilig voelen; als medewerker speel je daarbij eenbelangrijke rol. Komje bij ons in dienst? Dan vragen we om een VOG.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.