Nieuws

bladeren vlinder op een struik
Swallow kogelbies
Natuur(stad)schuurtje op De Enk

Natuurstad plaatst bijzondere, duurzame Natuur(stad)schuurtjes. Ze bieden nestel-, schuil- en/of verblijfsgelegenheid voor allerlei insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Vergroen je tuin - vragenuren bij Natuurstad

De meeste mensen willen graag een mooie tuin met planten en bloemen, maar weten niet goed hoe ze dit aan moeten pakken. Daarom organiseert Natuurstad vragenuren op vier locaties.

Donatiebord

Met wat munten of het inleveren van 'oude spullen', kon je de kinderboerderijen al steunen. Nu ook digitaal!

Stagiaire Angela van Bommel

Elk jaar heeft Natuurstad diverse stageplekken beschikbaar op haar locaties. Angela van Bommel van het Groen College in Barendrecht deed haar snuffelstage bij De Kooi. In dit artikel een indruk van haar ervaringen.

Bloesem aan de bomen bij Natuurstad Rotterdam

Eindelijk lente! De dagen worden langer en de zon laat zich vaker zien. Tijd om weer naar buiten te gaan. Wat gebeurt er eigenlijk in de natuur in de lente en wat is er te zien op de locaties van Natuurstad?

Leerlingen krijgen uitleg hoe ze een plantje in de aarde kunnen zetten

Laatste kans op een Voedselbosje op jouw schoolplein of kinderopvanglocatie in 2022! Meld je snel aan! Aanmelden kan nog t/m 24 april. Wie weet word jij door ons begeleid en heeft jouw locatie binnenkort een heus Voedselbosje.

Louise Bergenhenegouwen, directeur van Natuurstad Rotterdam en Wethouder Karremans laten zien hoe je jouw huis, tuin of balkon weerbestendig maakt

Bezoek kinderboerderij De Bokkesprong, laat je inspireren door de maatregelen en volg de informatieborden voor meer tips.

Wethouder Bonte opent samen met Soul Robertson van Nord Anglia het Voedselbosje

Leerlingen van de Nord Anglia ISR hebben vrijdag 11 maart samen met Natuurstad Rotterdam en IVN Natuureducatie als een van de eerste scholen in Rotterdam een eigen Voedselbosje op hun schoolplein geplant. Wethouder Arno Bonte hielp een handje mee.

tuin met groente waaronder pompoen en andere groentegewassen

Heb jij groene vingers en zou je het leuk vinden om jouw eigen groente te verbouwen? Dan is een moestuin iets voor jou! Bij Natuurstad kunnen wijkbewoners op diverse locaties in Rotterdam een moestuin huren.