Nieuws

uil eikenblad
Swallow kogelbies
in memoriam

In natuur- en milieueducatie (NME) heeft Rotterdam zich een vooraanstaande plaats verworven. Een van de grondleggers hiervan was Hans Haven. 

boomplantfeest 2023

De kinderen kregen die dag eerst natuurles over de functie van bomen in de stad. Ze geven verkoeling, werken als waterbuffer, filteren fijnstof en nemen CO2 op.

Award

Stichting Bevordering van Volkskracht is een vermogensfonds. Het geld dat oprichter Willem Burger in 1923 ter beschikking stelde, wordt belegd. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan iedereen in Rotterdam.

Regenmaker

Onder schooltijd hebben we bijzondere plekken - zoals onder een overkapping, in een stal of rond een vuurplaats - voor Rotterdamse basisscholen gereserveerd.

klanttevredenheidsonderzoek

Het klanttevredenheidsonderzoek van 2023 is afgerond. Het eerstvolgende klanttevredenheidsonderzoek zal in 2025 plaatsvinden.

 

 

 

Vakantiepaspoort 2023

De zomervakantie is weer begonnen en dat betekent dat de Rotterdamse jeugd  op avontuur gaat met het Vakantiepaspoort. Bij Natuurstad beleef je avonturen in het groen!

nature city ride

Rotterdam Rides was met elf verschillende fietsroutes een groots en geslaagd fietsfestival. Twee van deze routes - de Nature City Rides - zijn uitgezet en georganiseerd door Natuurstad. Prachtige fietsroutes aan Noord- en Zuidoever van de Maas, die dwars door het prachtige groen van Rotterdam langs verschillende locaties van Natuurstad voerden.

Kwaliteitsbewijs

Op donderdag 13 april jl. hebben alle acht de kinderboerderijen van Natuurstad het Kwaliteitsbewijs van de vSKBN (Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland), de brancheorganisatie voor kinderboerderijen, in ontvangst genomen. Aansluitend mochten deze locaties, tijdens de ledendag van de vSKBN, de bordjes en certificaten die bij het keurmerk horen in ontvangst nemen.

Mardjan Seighali portretfoto natuurstad

Op 1 januari 2023 is Mardjan Seighali in functie getreden als directeur-bestuurder van Natuurstad. Mardjan zal zich naast de dagelijkse zorg voor de organisatie ook vooral richten op een waardevolle verbinding van Natuurstad en haar medewerkers met de bewoners, bedrijven en activiteiten in de Rotterdamse wijken.