500ste editie FB-magazine De Enk

In januari kwam de 500ste editie van het Facebookmagazine van De Enk uit. Het gezicht achter al deze edities is vrijwilliger Henk Roubos. Wekelijks laat hij zien wat er gebeurt op de educatieve tuin. Zijn bereik is groot. Hij heeft lezers in de stad, maar ook daarbuiten, vaak mensen die uit Rotterdam vertrokken. Zelfs iemand die in Nieuw-Zeeland woont, hoort tot de vaste lezers.

Enk Magazine op Facebook_editie 500

Zo’n 7,5 jaar geleden meldde Henk zich als vrijwilliger op De Enk. De creatieve duizendpoot pakt van alles aan: maakt borden voor evenementen, doet allerhande (creatief) schilderwerk en plaatst berichten op Facebook als dat nodig is. Maar hij loopt ook drie keer in de week ’s middags een rondje op de tuin - met zijn camera.

Veel te doen op de tuin

“Er is veel te doen en te zien op de tuin, daar maak ik foto’s van. En ik zoek er verhalen bij. Soms vertelt een Medewerker Educatie meer over wat ik fotografeer. Of ik zoek het zelf op. Ik schrijf het altijd op in mijn eigen woorden, ik neem nooit klakkeloos een tekst over.” In totaal is Henk zo’n tien uur per week mee bezig dit vrijwilligerswerk.

Wekelijkse update in Coronatijd

Toen de tuin de afgelopen weken gesloten was door de coronamaatregelen ging het werk van Henk gewoon door. “Ik mocht wel komen zodat ik mijn wekelijke magazine kon maken. Daar waren veel trouwe bezoekers van de tuin blij mee want zo werden ze toch op de hoogte gehouden.”

De Facebookpagina van de Enk heeft inmiddels zo’n tweeduizend volgers. Wil jij ook wekelijks het Enkmagazine lezen, volg de pagina dan ook.  

Henk geniet ervan als je reageert. Ook als je bijvoorbeeld een fout ziet staan. “Dan denk ik altijd ‘dan hebben ze het goed gelezen’”, lacht hij tot slot.

Vrijwilliger Henk Roubos
Vrijwilliger Henk Roubos is bijna dagelijks op de tuin!