84 nieuwe bomen in Rotterdam

Rotterdam is weer een stukje groener dankzij Boomfeestdag!

Boomfeestdag

13 maart 2019

Vandaag is het Boomfeestdag en hebben vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door. De startlocatie van de Rotterdamse Boomfeestdag was de Van Heuven Goedhartschool, een basisschool voor speciaal onderwijs in IJsselmonde. Samen met Linda Molenaar (directeur Openbare Werken), Louise Bergenhenegouwen (directeur stichting Natuurstad Rotterdam) en Saskia Spierings (directeur van de school) werd de eerste boom geplant. Daarna hebben de leerlingen samen 50 bomen geplant aan de Oosterhagen. Door de jongste leerlingen zijn er bovendien wormen bij de bomen uitgezet. 

Voorafgaand aan de Boomfeestdag kregen de leerlingen een speciale les van onze educatie-specialisten. Dankzij deze les wisten de leerlingen waarom het zo belangrijk is om bomen te planten en hoe belangrijk wormen zijn voor de bodem. 

Stichting Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgericht als het Landelijk Comité Boomplantdag. Nu, bijna 60 jaar later, vieren ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten ruim 200.000 bomen. Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten. Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.