De natuurlessen gaan beginnen!

Het nieuwe schooljaar is begonnen en ook bij Natuurstad gaan de natuurlessen van start. Komend schooljaar staan er weer veel lessen gepland op onze kinderboerderijen en tuinen. De kinderen leren daar op een speelse manier beleven en ontdekken. Zo wordt leren over de natuur écht leuk! 

De natuurlessen van Natuurstad zijn weer begonnen

Elk jaar kunnen de leerkrachten van de Rotterdamse basisscholen hun klas aanmelden voor een natuurles bij Natuurstad. Ons aanbod bestaat uit 16 basislessen en een schooltuinprogramma. Voor elk leerjaar is er een leuke, leerzame les. Daarnaast biedt Natuurstad de scholen een plus-aanbod met extra lessen, leskisten en het seizoenspakket.

Schooltuinieren

Op educatieve tuin De Molenwei in Charlois gaat het schooltuinprogramma weer verder. De kinderen uit groep 5, 6 en 7 mogen dan zelf aan de slag in de moestuin. Ze planten zaadjes en leren wat een plant nodig heeft om te groeien en bloemen en vruchten te maken. Langzaamaan zien ze hun eigen prei, paprika en basilicum boven de grond komen. Aan het einde van de lessenserie bakken ze gezonde pizza met hun zelf geoogste ingrediënten. Zo leren ze waar hun voedsel vandaan komt, hoe ze hun producten kunnen bereiden en wat gezonde voeding is. Meer informatie over het schooltuinprogramma vind je hier.

Beestenboel

In september maken groep 1 en 2 op kinderboerderij De Kooi in IJsselmonde voor het eerst kennis met boerderijdieren zoals de kip, de geit, de koe, het schaap, het paard, het varken, de eend en het konijn. De kleuters komen met deze dieren in contact en leren zich verplaatsen in de beleving van de dieren. Ook leren ze dat ze voorzichtig met de dieren om moeten gaan. De 16 basislessen zijn op 4 kinderboerderijen van Natuurstad te volgen. Meer informatie vind je in het lesaanbod.

Basisles ‘Bijen’ 

Zonder bijen zouden wij geen voedsel hebben. Tijdens de bijenles op kinderboerderij De Blijde Wei in Ommoord leren de kinderen van groep 7 en 8 over het complexe leven van de honingbij en het belang van bijen en andere insecten in de natuur voor onze voedselvoorziening. Het programma vind je hier.  

Het wordt weer een schooljaar vol natuurpret en avontuur. Een overzicht van alle lessen vind je hier. Heel veel leerplezier!