De natuurlessen gaan weer van start

De kinderen van de basisscholen in Rotterdam gaan weer naar school. Ook bij Natuurstad starten we weer met de natuurlessen. Wist je dat we jaarlijks meer dan 50.000 leerlingen op onze lescentra en tuinen ontvangen? Zij leren daar alles over natuur, milieu en gezondheid.

Op reis met de radijs

Jong geleerd
De groepen 1 en 2 leren bijvoorbeeld over kleine beestjes of wat er allemaal nodig is om een pannenkoek te kunnen bakken. Kinderen uit groep 3 en 4 kunnen onder andere op zoek naar waterdiertjes in de sloot, leren over nieuw dierenleven en ontdekken wat er komt kijken bij het hebben van huisdieren.

natuurles kleine beestjes natuurstad

Groen moet je doen
Groepen 5 en 6 komen naast natuurlessen volgen ook schooltuinieren bij Natuurstad, zo zien ze hun eten van zaadje tot oogst ontwikkelen. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen met de les Leven van de natuur ontdekken of ze nog wel kunnen leven zonder de gemakken van deze tijd.

Schooltuinieren bij Natuurstad

Ontdek je buiten!
Naast de verschillende natuurlessen bieden we ook gastlessen, leskisten en ontdekkingstochten. Ook ontwikkelen we lesprogramma’s op maat die aansluiten bij een vraag of thema. Een mooi voorbeeld hiervan is de les Op reis met de radijs, over het scheiden van groente-, fruit- en etensresten. Deze les werd ontwikkeld in opdracht van Gemeente Rotterdam.

Meer weten?
Alle informatie over educatie bij Natuurstad vind je op deze pagina: Educatie