De Noordzee in het klaslokaal

Leerlingen volgen de natuurles 'Leve(n)de Zee!' voor het eerst via een livestream-verbinding met de kinderboerderij De Blijde Wei.

Leven de zee!

Elk jaar ontvangen wij bij Natuurstad 50.000 enthousiaste Rotterdamse basisschoolleerlingen voor een natuurles op onze kinderboerderijen en tuinen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen konden er de afgelopen twee weken geen lessen plaatsvinden op onze locaties. Voor de leerlingen natuurlijk ontzettend jammer dat zij deze educatieve natuurbeleving missen. Gelukkig is er met wat creativiteit altijd een mooi plan B te verzinnen.

Op kinderboerderij De Blijde Wei staat het lescentrum vol aquaria voor de les ‘Leve(n)de Zee’. De afgelopen twee weken vonden de eerste lessen via een livestream plaats. De educatie specialisten van Natuurstad nemen de kinderen mee het lokaal in, terwijl de kinderen op het digibord op school meekijken. En dat gaat hartstikke goed! Bij elk nieuw dier dat in beeld komt, reageren de kinderen enthousiast. Via de livestream kunnen ze al hun vragen over zeesterren ("wat eten zij eigenlijk?"), de hooiwagenkrab ("horen krabben niet rood te zijn?") en alle andere zeedieren.

Bij een les die vlak voor de pauze plaatsvond, wilden de leerlingen veel liever in het lokaal blijven om nog meer dieren te zien en nog meer vragen te stellen. Een groot compliment!