Doneren aan Natuurstad

Digitaal of met ‘oude spullen’ de locaties mooier maken!

Donatiebord

Wie wat geld over heeft en dit wil doneren aan Natuurstad kan munten - of briefjes - in een melkbus doen. Op alle kinderboerderijen staat er een, speciaal voor dit doel. Omdat het steeds vaker voorkomt dat mensen alleen betaalpasjes bij zich hebben - dus geen gepast geld - heeft Natuurstad speciale digitale donatieborden laten maken. Het werkt heel simpel: bedrag kiezen, pasje erbij houden en klaar.

Waarom wil Natuurstad graag donaties ontvangen? “We zijn een stichting die subsidies ontvangt onder andere van de gemeente, omdat dit niet voldoende is halen wij op verschillende manier wat extra geld op. Voor extra uitgaven ontvangen we graag giften. Bijvoorbeeld voor speelgoed of betere verblijven voor de dieren, de verduurzaming van onze gebouwen en meer of betere speelmogelijkheden voor de kinderen op onze locaties”, aldus Mart van Gestel, Afdelingsmanager Kinderboerderijen en Tuinen van Natuurstad Rotterdam.

De donatieborden staan eerst op De Kraal, De Molenwei en De Oedenstee. Later - als het digitaal doneren een succes is - komen ze ook op de andere kinderboerderijen te staan. 

Ook ‘oude spullen’ brengen geld in het laatje

Een andere mogelijkheid om Natuurstad te steunen, is recyclen. Op veel locaties van Natuurstad staan bakken voor de inzameling van oud textiel, frituurvet en kleine elektronische apparaten. Natuurstad krijgt een vergoeding voor de inzameling.

Mart: “De belangrijkste reden voor de inzameling is natuurlijk de recycling. Dat wij daar geld voor krijgen, ervaren we als een mooie bijkomstigheid. Omdat dit best een aardig bedrag is - ‘het frituurvet doet het goed momenteel’ - hebben we besloten ook dit geld te investeren in de locaties, net als bij de donatieborden. Over enige tijd is te zien wat we hebben gekocht van het geld dat we ontvangen hebben via de donatieborden en de recycling.”

Kortom: een extra goede reden om te doneren aan Natuurstad. De locaties worden er nog mooier en duurzamer van.