Extra reden om te recyclen

Op veel locaties van Natuurstad staan bakken voor de inzameling van oud textiel, frituurvet en kleine elektronische apparaten. Inleveren van deze spullen voorkomt extra huisvuil en mogelijke verstoppingen van afvoeren. Daarnaast is het heel waardevol, want van deze grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt: een broek wordt bijvoorbeeld een theedoek, het frituurvet wordt verwerkt in biodiesel en ook de onderdelen van de elektronische apparaten krijgen een tweede leven, bijvoorbeeld in sieraden.

 

Recycle: lever jouw oude spullen in bij Natuurstad

Een ander voordeel is dat Natuurstad een vergoeding krijgt voor de inzameling. “De belangrijkste reden voor de inzameling is natuurlijk de recycling”, vertelt Mart van Gestel, Afdelingsmanager Kinderboerderijen en Tuinen. “Dat wij daar geld voor krijgen, ervaren we als een mooie bijkomstigheid. Omdat dit best een aardig bedrag is - ‘het frituurvet doet het goed momenteel’ - hebben we besloten dit geld te investeren in de locaties. Denk dan aan leuke duurzame dingen voor de kinderen om mee te spelen, iets extra’s voor de dieren of vergroening. Over enige tijd is te zien, wat we hebben gekocht van dit geld.”

Kortom: een extra goede reden om de bakken bij Natuurstad te vullen want de locaties worden er nog mooier en duurzamer van.