Filmvertoning: Boerenzij

Ontdek de plattelandscultuur op Rotterdam Zuid!

klompen

Foto TENT Rotterdam

Op 11 december vertonen we op kinderboerderij De Kooi een documentaire over de Boerenzij: de bijnaam van Rotterdam Zuid. Stad en platteland zijn meer met elkaar verweven dan we in eerste instantie denken. Kunstenaar Wapke Feenstra daagt ons uit om de veronderstelde tegenstelling tussen stad en platteland los te laten en werkte samen met meer dan honderd deelnemers aan de beeldvorming van de Boerenzij.

Deze middag wordt georganiseerd door Natuurstad Rotterdam, kunstenaar Wapke Feenstra en TENT Rotterdam in het kader van de tentoonstelling Boerenzij, te zien in TENT Rotterdam tot 12 januari 2020. We vertonen de voor deze tentoonstelling gemaakte documentaire over de plattelandscultuur van Rotterdam Zuid. In de documentaire is een belangrijke rol weggelegd voor twee bekende gezichten van kinderboerderij De Kooi: klompenmaker Kees Biesbroek en yoghurtmaker Kerem Macit. Onder voorbehoud zijn zij ook aanwezig bij de filmvertoning.

Wanneer

11 december 2019 van 15 tot 16 uur. Vanaf 12 uur is er doorlopend een demonstratie van de klompenmakerij en uitleg van de yoghurtmaker.

Waar

Kinderboerderij De Kooi, Maeterlinckweg 85, 3076 GA Rotterdam

Programma

15:00 Welkomstwoord door Natuurstad Rotterdam
15:05 Introductie door Wapke Feenstra, beeldend kunstenaar, boerendochter en mede-oprichter van Myvillages
15:10 Vertoning documentaire Boerenzij
15:45 Vraaggesprek met Wapke Feenstra, klompenmaker Kees Biesbroek (onder voorbehoud) en yoghurtmaker Kerem Macit (onder voorbehoud).

Aanmelden

Deze middag is gratis. Wel ontvangen we graag een aanmelding via info@natuurstad.nl