Jaarverslag 2019

Natuurlijk in de stad!

Jaarverslag

Met gepaste trots presenteren wij ons eerste Jaarverslag: 'Natuurlijk in de stad'. Het Jaarverslag 2019 geeft een helder beeld van alle activiteiten en uitdagingen van het eerste jaar onze stichting. 

Op 1 januari 2019 ging Stichting Natuurstad Rotterdam als zelfstandige stichting van start met als missie het stimuleren van een duurzame en gezonde levensstijl. Dit doet Natuurstad door middel van laagdrempelige ontdekking en beleving, met behulp van een aanbod van educatie, recreatie en participatie op het gebied van groen. Van, voor en door Rotterdammers. Op 25 hectare groen, verspreid over 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen in Rotterdam, ontvangen wij elk jaar bijna 1 miljoen bezoekers, waaronder 50.000 Rotterdamse basisschoolleerlingen.

Louise Bergenhenegouwen, directeur van Natuurstad: “Als iedere stad kent Rotterdam problemen en uitdagingen - onder andere op het gebied van groen en gezondheid. Trots ben ik op de stad Rotterdam en op de krachtige bijdrage die Natuurstad levert aan de kwaliteit van onze grootstedelijke leefomgeving. Maar nog trotser ben ik op alle collega’s van Natuurstad, die zich dagelijks vol passie, in weer en wind inzetten voor een groen en gezond Rotterdam!”

Het Jaarverslag 2019 ‘Natuurlijk in de stad’ je hier downloaden.