Laatste kans op Voedselbosje in 2022

McKenna en Elijah, leerlingen van Nord Anglia International School, waren de eersten dit jaar. Zij plantten op 11 maart hun eigen Voedselbosje op het schoolplein. Gun je dit de kinderen op jouw school of BSO ook? Meld je dan nu aan voor een bijzonder bosje dat elk jaar meer oogst oplevert! IVN Natuureducatie en Natuurstad Rotterdam zoeken nog een aantal scholen en/of kinderopvanglocaties voor de aanleg van een Voedselbosje op het plein.

Leerlingen krijgen uitleg hoe ze een plantje in de aarde kunnen zetten

Met een Voedselbosje op het plein leren kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit. Dat is leuk én leerzaam. “Het was echt leuk en ik vond het heel spannend”, aldus Mckenna (9 jaar). Elijah (11 jaar) vindt het “goed voor de natuur én mooi om naar te kijken elke dag”. Zoals ook op de video is te zien.

Wat is een Voedselbosje?

Een Voedselbosje heeft een omvang van ongeveer 30 vierkante meter en bestaat uit circa 30 soorten planten, struiken en bomen. Alle soorten zijn vast, dat wil zeggen dat ze het hele jaar staan en anders terugkomen na de winter. Van amandelboom tot bramenstruik en van citroenmelisse tot colakruid. De verschillende soorten bomen, struiken, bodembedekkers, klimplanten en kruiden in de voedselbosjes zijn deels of helemaal eetbaar en leveren gezond voedsel. Een Voedselbosje is een heerlijke plek voor vlinders, vogels, bijen, kleine zoogdieren én mensen.

Directeur Ms Alison Lipp (Nord Anglia International School): “Kinderen worden beïnvloed door hun omgeving, de mensen die ze ontmoeten en de activiteiten waaraan ze deelnemen. In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit dat kinderen buiten zijn en interactie hebben met leeftijdsgenoten en met de natuur. Om zo samen in contact te komen met de grond waaruit alle dingen groeien.”

Voorwaarden en meedoen?

Alle voorwaarden zijn te bekijken op www.natuurstad.nl/voedselbosjes. Op deze pagina vind je ook de link naar het aanmeldformulier. Vul dit in en laat IVN en Natuurstad weten waarom jullie graag een Voedselbosje willen. Mail daarnaast een aantal foto’s van de locatie mee naar voedselbosjes@natuurstad.nl. Aanmelden kan nog t/m 24 april. Wie weet word jij door ons begeleid en heeft jouw locatie binnenkort een heus Voedselbosje.