Land-safari's bij kinderpremière Wild Port of Europe

Vrijdag 2 september - tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam - verzorgde Natuurstad land-safari’s in het natuurgebied de Landtong bij Rozenburg voor ruim 100 Rotterdamse basisschoolleerlingen. Deze activiteit was een onderdeel van de kinderpremière van de natuurfilm Wild Port of Europe.

basisschoolleerling met verrekijker op landsafari met natuurstad

Wild Port of Europe is een film over de natuur in de havens van Rotterdam en Moerdijk. De leerlingen hadden de unieke kans om de film als eerste te zien én daarna de dieren te spotten die op de landtong leven. Ook het was aanwezig bij deze activiteit en maakte er dit item over:  Natuurfilm over de Rotterdamse haven

In de mest roeren

Wendy Pot, Coördinator Educatie Lescentra: “Wat hebben we een hoop dieren ontdekt vandaag! Sprinkhanen, krekels, bijen, vlinders, spinnen, hazen, Schotse Hooglanders, zwanen, oeverzwaluwen en zomertortels. De kinderen reageerden heel enthousiast en genoten zichtbaar van de safari."

In de mest van de Schotse Hooglanders roeren was voor sommigen even wennen, maar wat een leven is er te vinden in die poep! Grote mestkevers, larven en zelfs vele ontkiemde zaden hebben we gevonden. Met de verrekijker aan de slag om vogels goed te bekijken was in het begin een beetje lastig. Maar toen de kinderen eenmaal scherp beeld hadden, vlogen de ‘ohhhhs en de ahhhhs’ in het rond.

De tijd vloog voorbij, er was ook zoveel te ontdekken. Veel kinderen vroegen of ze nog een keer terug mochten komen. Natuurstad heeft alle leerlingen een tasje gegeven met daarin een duurzame waterfles, een zakje bloemenzaadjes en een eigen vogelkaart. Zo kan iedereen in zijn vrije tijd lekker op pad om vogels te spotten.

kinderpremiere van wild port of europe

Kinderpremière Wild Port of Europe

Wild Port of Europe is een bijzondere film die laat zien hoe dieren leven en overleven in de havens van Rotterdam en Moerdijk. De film is vanaf 20 oktober te zien in de bioscoop. De makers wilden de film als eerste aan kinderen laten zien. Daarom werd de kinderpremière georganiseerd.

Ruim 100 leerlingen van OBS De Mare en PCBS De Rank hadden de primeur. Zij werden ontvangen in het Educatief Informatie Centrum Mainport (EIC). Hier werden zij welkom geheten door Michiel Breijs, manager van EIC Mainport. Vervolgens stelden de filmmakers Willem Berents en Melanie Kutzke zich voor en gaven een introductie op het digitale lespakket ‘Groene havens in beeld’. Ook gingen zij met de leerlingen in gesprek over klimaat, natuur en industrie. Hierna volgde de film en de land-safari’s van Natuurstad.

Geslaagde dag

We kijken terug op een geslaagde dag, die samen met andere partners van Wild Port of Europe tot stand kwam: Stichting Wereldhavenfestival Rotterdam, EIC Mainport Rotterdam, FutureLand, Gemeente Rotterdam, Vopak, Port of Rotterdam en Paradiso Filmed Entertainment