Last van eikenprocessierupsen? Help de koolmees!

De eikenprocessierups zorgde afgelopen jaar meer dan andere jaren voor vervelende jeuk. De jeuk gaat wel over, maar de rups blijft voorlopig in ons land. Er is gelukkig goed nieuws: de koolmees kan ons een handje helpen. Heeft de koolmees een fijn huis, dan smikkelt hij smakelijk van de rupsen. Kom jij ook een mezenkast bouwen?

Koolmees

Door het maken en ophangen van mezenkasten, helpen we de koolmees. Koolmezen zijn namelijk dol op de rups. Dus hoe meer mezen, hoe meer rupsen worden opgegeten. Samen met de Gemeente Rotterdam gaan we aan de slag om de natuurlijke vijanden van de rups te helpen.

De komende weken organiseren we speciale activiteiten om mezenkasten te maken. Op drie van onze locaties kun je terecht om vogelhuisjes te timmeren. Wij zorgen voor het hout en geven je informatie mee over het ophangen van de kast. Help je mee?

De vogelhuisjes kun je thuis ophangen in je eigen tuin, op het balkon of als het van de juf of meester mag op het schoolplein.

  • 5 februari op kinderboerderij De Oedenstee van 13.30 tot 15.00 uur. Je bent hier welkom om vogelhuisjes te bouwen en pindaslingers te rijgen.
  • 12 februari op kinderboerderij De Kraal van 13.00 tot 16.00 uur. Je bent hier welkom om vogelhuisjes te bouwen, pindaslingers te rijgen en een vogelvoersilo te maken. We leren je ook alles over vogels in de stad.
  • 12 februari op kinderboerderij De Blijde Wei van 13.00 tot 15.00 uur. Je bent hier welkom om vogelhuisjes te bouwen, pindaslingers te rijgen en vetbollen te maken.

Voor al deze activiteiten geldt: kom gezellig langs, aanmelden is niet nodig. We vragen een bijdrage van 1 – 2 euro voor het hout.