Mag ik een konijn?

 Test je kennis over huisdieren deze zomervakantie bij de speciale speurtocht op kinderboerderij De Bokkesprong en De Kooi.

Speurtocht

Een eigen huisdier is een grote wens voor veel kinderen. Dat is niet gek: een huisdier is heel lief en gezellig. Toch komt er nog veel meer bij kijken: de zorg, tijd en kosten van een huisdier wordt nog wel eens onderschat. De hond moet toch wel vaak uitgelaten worden en kan niet te lang alleen zijn, de poes blijkt een allergie te hebben en heeft duur voer nodig en wat doen we eigenlijk met het konijn als we op vakantie gaan?

Het is belangrijk om hier goed over na te denken voor je een dier in huis neemt. Tijdens deze speciale Huisdieren Speurtocht op kinderboerderij De Bokkesprong en De Kooi, beantwoorden kinderen allerlei vragen over huisdieren. Wat doe je als je kat ziek is, hoe groot wordt een schildpad en is het een goed idee om een cavia als verjaardagcadeau te geven? Door de juiste antwoorden op 14 vragen te geven, lossen kinderen de puzzel op. De beloning: een stempel in het Jeugd Vakantiepaspoort én een kleine verrassing!

Deze speurtocht is een samenwerking tussen Natuurstad en de Gemeente Rotterdam.