Natuur in de stad

De natuur is dichterbij dan we denken? Om van de natuur te genieten hoef je niet ver te zoeken. Natuur is overal. Op het schoolplein en in de tuin, maar ook op je balkon of in huis kan je de nodige kleine kruipers bewonderen.

Zuiderpark

Wat voor bomen, planten en dieren zien we in onze stad? We laten de biodiversiteit in de wijk zien. En het belang van natuur om ons heen. 

We nodigen de inwoners uit om, onder begeleiding van een medewerker van Natuurstad, iets verder te kijken naar onze stadsnatuur. Daardoor wordt het wandelen door de natuur in de wijk een echte belevingsactiviteit.

 

1 mei 

We trappen af op woensdag 1 mei op kinderboerderij De Kraal (Kralingen-Crooswijk). Met een spannende onderzoekende tocht proberen de deelnemers achter het mysterie van de Veemarktstraat te komen. Deze expeditie start om 10:30 uur. Meer informatie en aanmelden vind je terug op deze pagina.

 

15 mei 

Op woensdag 15 mei start er een wandeling bij metrostation Romeynshof (Ommoord). De wandeling door wijk eindigt via het Ommoordse veld bij kinderboerderij De Blijde Wei. Tijden 10:00 en 14:00 uur. Meer informatie en aanmelden vind je terug op deze pagina.

 

22 mei 

Woensdag 22 mei is Internationale dag van de Biodiversiteit. Het houdt Natuurstad iedere dag van het jaar bezig, maar graag staan we even stil bij deze dag. Om de biodiversiteit te vieren en de nodige aandacht te geven, valt er op 22 mei van alles te beleven op onze locatie.

Zo kun je terecht op de Cultuur Historische Plantentuin voor een uitgebreide rondleiding. Ook op kinderboerderij en educatieve tuin De Kooi kun je op ontdekking uit. Ontdek het volledige programma op deze pagina.

 

De hele maand mei 

Ga je liever zelfstandig op stap om de stadsnatuur te ontdekken ontdekken? Dan is de vernieuwde rugzakroute jouw way-to-go. Leen een rugzak met daarin opdrachtkaarten, een plattegrond en materialen die je nodig hebt tijdens de ontdekkingstocht. Op de kaart staat een aantal plekken aangegeven. Hier doe je een spel of leuke opdracht en leert zo kleine dieren, vogels en planten kennen. Aan het einde van deze ‘rugzakroute’ lever je de rugzak weer in op onze boerderij.

Deze rugzakroute is gedurende de Parkenmaand (1 mei t/m 31 mei) gratis.

Let op: we vragen wel een borgbedrag van € 10,-.