Natuurstad en Wild Port of Europe

Natuurstad is een mooie samenwerking gestart met de makers van de natuurfilm Wild Port of Europe. Dit is een prachtige film over de natuur in het havengebied van Rotterdam. In oktober 2022 wordt de film gelanceerd.

trailer wild ports of europe natuurstad

Natuurfilm: Wild Port of Europe 

Misschien heb je er al iets van gehoord: op 4 oktober wordt  Wild Port of Europe gelanceerd. Voor Wild Port of Europe filmde een team maar liefst vier jaar lang de flora en fauna in het havengebied. De film wordt verteld vanuit het perspectief van de dieren die in drukke havengebieden leven.

Bekijk de trailer:

Samenwerking

Natuurstad Rotterdam en Wild Port of Europe bundelen hun krachten om de bekendheid van de biodiversiteit en duurzaamheid in het havengebied te vergroten bij het onderwijs en het brede publiek. Voor het onderwijs is tevens het educatieve materiaal ‘Groene Haven’ beschikbaar. Dit materiaal bestaat uit o.a. een digitale beeldbank met zo’n 100 thematische en informatieve clips over de unieke flora en fauna in de havens.

Fascinerend mooi

Louise Bergenhenegouwen, directeur van Stichting Natuurstad is razend enthousiast over de film en de samenwerking. “De natuur is het havengebied is fascinerend mooi. Er groeien daar bijvoorbeeld orchideeën die zeer zeldzaam zijn. En juist dáár in het havengebied groeien ze prachtig tegen de achtergrond van fabrieken. Dat is zo’n contrast. En waardoor ontstaat dat contrast? Omdat er geen mensen in de weg zitten. Je vindt in het havengebied ook heel bijzondere diersoorten. Het is echt heel mooi om te zien hoe die natuur zich aanpast aan de industrie. Ze vervolgt: Ik was dan ook direct getriggerd door de plannen voor deze natuurfilm. De film sluit volledig aan bij onze missie om het duurzaam denken en handelen te stimuleren. Vanuit Natuurstad dragen we dan ook graag een steentje bij om de natuur in het havengebied onder de aandacht te brengen”.

De informatie over de activiteiten rondom Wild Port of Europe zal t.z.t. worden gedeeld op de website van Natuurstad. Wil je op de hoogte blijven?  Schrijf je dan in voor de Natuurstad Nieuwsbrief.

Projectteam
Op de foto: Olga Vrolijk (Code C Communicatie), Frank Mosselman (Natuurstad), Jenny Busch (Natuurstad), Ignas van Schaick (Wild Port of Europe), Wendy Pot (Natuurstad) en Marco van Gelderen (Natuurstad).