Natuurstad trakteert op Smakelijke Winter!

Natuurstad viert dit jaar een bijzonder jubileum: 100 Jaar Schooltuinieren. Deze viering sluiten wij af met een bijzonder cadeau aan alle Rotterdamse basisscholen: een gratis Seizoenpakket vol smakelijke producten, vers van de educatieve tuinen van Natuurstad. Scholen kunnen het Seizoenpakket tot 20 november 2020 eenvoudig aanvragen via de NME-Gids.

Seizoenpakket

Wat is het Seizoenpakket?

Komende winter ontdekken leerlingen met het Seizoenpakket Smakelijke Winter allerlei producten die vers van de educatieve tuinen van Natuurstad komen. Wortelen, kroten, een spruitkoolplant... De leerlingen zullen kijkend, horend, ruikend, voelend en proevend de inhoud van het Seizoenpakket ontdekken. Alle zintuigen worden geprikkeld. Leerlingen kunnen natuurlijke stempels of een natuurgetrouwe tekening maken, een lekkere stamppot maken en meer! Het pakket is geschikt voor elk leerjaar: de leerlingen kunnen op hun eigen niveau direct aan de slag. Met de Seizoenpakketten van Natuurstad komt er vier keer per jaar een bijzondere natuurbeleving het klaslokaal in.

Natuurles in de klas

Jaarlijks ontvangt Natuurstad 50.000 Rotterdamse basisschoolleerlingen op haar 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen voor een natuurles. De natuurlessen van Natuurstad sluiten aan bij het Natuur- en Milieueducatie curriculum van de scholen. Met de natuurlessen wordt bij de Rotterdamse leerlingen de basis gelegd voor een toekomst met een duurzame en gezonde levensstijl.

Vanwege de coronamaatregelen zijn scholen niet altijd in de gelegenheid om naar Natuurstad toe te komen. Met het aanvragen van het Seizoenpakket, kunnen alle Rotterdamse basisscholen deze winter de natuur in de klas ontvangen.

Gratis proefpakket aanvragen

Per school kan één pakket worden aangevraagd door de school of de leerkracht. Zij hebben hiervoor inloggegevens voor de NME-Gids. Het pakket aanvragen is eenvoudig: 

  • Ga naar de Natuurstad NME-Gids: https://www.natuurstad.nl/lessen/nme-gids.
  • Filter in de linker kolom bij ‘Type’ op ‘Seizoenpakket’.
  • Kies voor ‘ACTIE - Proefpakket Smakelijke Winter’.
  • Klik op ‘Reserveren’.
  • Login met jouw gegevens om het pakket te reserveren.

Let op: dit proefpakket is te gebruiken door één groep. Zijn jullie direct enthousiast en willen jullie het pakket voor meerdere groepen bestellen? Dat kan! Extra Seizoenpakketten ‘Smakelijke Winter’ kosten €17.50 per stuk. Klik hier om Extra Seizoenpakket(ten) Smakelijke Winter te bestellen. Geef per groep aan of je een pakket wilt bestellen.  

Voor vragen over deze actie kunnen leerkrachten contact opnemen met Marleen Visser via m.visser@natuurstad.nl