Nieuwe natuurlijke speeltuin op kinderboerderij De Wilgenhof

Deze zomer is er op kinderboerderij De Wilgenhof van Natuurstad hard gewerkt aan een nieuwe, natuurlijke speeltuin. Donderdag 9 september werd de speeltuin feestelijk geopend met een ludieke slinger aan de waterpomp door de directeur van Natuurstad, Louise Bergenhenegouwen en Els Kuijper, voorzitter Stichting Fonds C. de Boer. Kom je binnenkort ook eens een kijkje nemen bij deze unieke speeltuin?

Opening nieuwe natuurspeeltuin De Wilgenhof

Over natuurlijk spelen 

Spelen in de natuur is een belangrijk thema, zeker in de stad. De natuurlijke speeltuin is een speelomgeving waarin natuurlijke materialen, groen en blauw, worden gebruikt en waarin ontdekken en beleven centraal staan. Kinderen komen op speelse wijze lijfelijk in contact met de natuur, in alle seizoenen van het jaar. De speeltuin stimuleert creativiteit, fantasie en buitenspelen en levert een bijdrage aan de ontwikkeling, motoriek en een gezond gewicht van kinderen. Kinderen van alle leeftijden spelen samen en de speeltuin is deels toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. De natuurervaringen die Natuurstad de Rotterdamse kinderen middels natuurlessen en in de natuurlijke speeltuin biedt, zijn belangrijk om ook op latere leeftijd een band met de natuur te voelen.  

Opening natuurspeeltuin De Wilgenhof

Stichting Fonds de Boer

De natuurlijke speeltuin op kinderboerderij De Wilgenhof wordt mogelijk gemaakt door een donatie van Stichting Fonds de Boer. Deze stichting beheert het legaat van de heer C. de Boer. Meneer de Boer genoot zo van zijn bezoekjes aan De Wilgenhof, dat hij de kinderboerderij opnam in zijn testament. Dankzij deze nalatenschap kon de natuurlijke speeltuin gerealiseerd worden. Deze natuurlijke speeltuin is een eerste stap voor het ontwikkelen van natuurlijke speelomgevingen op alle kinderboerderijen en tuinen van Natuurstad.

Bezoek de natuurspeeltuin

De nieuwe natuurspeeltuin op kinderboerderij De Wilgenhof is dagelijks te bezoeken tussen 8:00 - 16:30 uur. Adres: Ringdijk 76, 3054 KV Rotterdam.

Opening nieuwe natuurspeeltuin De Wilgenhof