Onthulling doorkijkpaneel wipwatermolen op De Blijde Wei

Als afsluiting van het project Van Water Weten is op kinderboerderij De Blijde Wei een doorkijkpaneel onthuld waarop bezoekers de oude wipwatermolen kunnen zien op de plek langs de Rotte waar deze ooit stond. De molen hield het achterland, wat nu Ommoord en het Ommoordseveld is, droog.

 

doorkijkpaneel wipwatermolen blijde wei

Het doorkijkpaneel is het laatste onderdeel van het project Van Water Weten dat al sinds 2018 loopt en waarin onder andere Stichting De Witte Bollen en Kunstkring Prins Alexander meedoen. 

Wim van Heemst, lid van het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard onthulde het nieuwe en unieke doorkijkpaneel. Educatiemedewerkers van het Hoogheemraadschap waren aanwezig met een watertafel en een 3D-kaart. De watertafel laat je zien hoe je om kunt gaan met wateroverlast in de stad. Kinderen konden slootdiertjes vangen, molenkoekjes bakken, een speurtocht doen, een kleurplaat maken of een houten molen bouwen.

onthulling doorkijkbord wipwatermolen De Blijde Wei

Volwassenen konden meer leren over de beleveniswijzer voor het Ommoordseveld en een begeleidde wandeling maken of meer leren over de geschiedenis van Ommoord. Stichting Plezierrivier de Rotte was aanwezig met informatiemateriaal over recreatiemogelijkheden in de directe omgeving.

Het was een mooie middag die bij heeft gedragen aan de kennis over water, de natuur en het unieke gebied waarin kinderboerderij De Blijde Wei ligt.