Parkenmaand bij Natuurstad

Zondag 5 september trapte wethouder Bert Wijbenga de 8e editie van de Rotterdamse Parkenmaand af. Daarbij hoorde ook de jaarlijkse ‘groenrede(n)’, die dit jaar werd uitgesproken door Natuurmonumenten boswachter Natascha Hokke. De aftrap betekent het begin van een maand vol wandelingen, workshops en culturele activiteiten in de het groen van Rotterdam. Ook Natuurstad is van de partij.

Parkenmaand bij Natuurstad

Tijdens de parkenmaand zijn er in heel Rotterdam leuke activiteiten te doen. Op de educatieve tuinen en kinderboerderijen van Natuurstad wordt ook van alles georganiseerd: van rugzakroute tot slootexcursie. Hier een overzicht van het programma. 

De Rugzakroute 

Ga jij graag op onderzoek uit? Dan is de rugzakroute echt iets voor jou. Bij het lescentrum van kinderboerderij De Wilgenhof kun je een mooie rugzak lenen. Hierin zitten allerlei materialen waarmee je verschillende opdrachten en spelletjes kunt doen in het Berg- en Broekpark, vlak naast de kinderboerderij. Tijdens de hele maand september is de rugzakroute gratis te lopen. Meer informatie vind je hier

Cultuurhistorische plantentuin geopend

Op zondag 5 september kun je genieten van een wandeling door de Cultuurhistorische Plantentuin, naast het Zuiderpark. De verschillende landschappen en bijzondere beplanting maken deze tuin tot een uniek stukje Rotterdam. Van orchis tot vergeten groenten: je vindt het hier allemaal. Meer informatie vind je hier.

Afvalprikken Natuurstad

Jagen op troep in het bos

Op kinderboerderij De Kraal kun je op woensdag 15 september mee jagen op afval in het Kralingse Bos. Het is dan namelijk (bijna) World Clean Up Day. Samen maken we het Kralingse Bos weer een stuk schoner. Een schone omgeving is fijner voor de dieren en de mensen die het bos bezoeken. We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Meld je aan via deze link.

Slootexcursie

Op kinderboerderij en educatieve tuin De Wilgenhof kun je  op woensdag 15 september meedoen met de slootexcursie. Samen met de medewerkers van Natuurstad gaan we met een schepnet allemaal kleine diertjes vangen in de sloot van het Berg- & Broekpark. Meld je aan via deze link. 

Afvalexcursie

Op kinderboerderij en educatieve tuin De Wilgenhof kun je op zaterdag 18 september van 10:00 tot 12:00 meedoen met de afvalexcursie. Samen maken we het Berg- & Broekpark en de omgeving weer een stuk schoner. Een schone omgeving is fijner voor de dieren en voor de mensen die het park bezoeken. We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Meld je aan via deze link. 

Rondleiding Essenburgsingel Natuurstad

Rondleiding Essenburgsingel

Maak kennis met educatieve tuin Essenburgsingel. Op 21 september kun je van 17:00 tot 20:00 aansluiten bij een rondleiding over de tuin. Pluk je eigen kruiden voor een lekkere kop thee en geniet van een kop soep, gemaakt van groente uit eigen tuin. Wel even aanmelden van tevoren. Meer informatie via deze link.

Vogelhuisjes maken

Op kinderboerderij De Kraal kun je op woensdag 22 september je eigen vogelhuisje maken. Iedereen bouwt een eigen huisje om mee naar huis te nemen en schildert een kastje die we bij de kinderboerderij op zullen hangen. Deze activiteit is voor kinderen vanaf 7 jaar en start om 13:00 en om 14:00 en duurt ruim een uur. Wel even aanmelden van tevoren. Meer informatie vind je hier

Proef de natuur

De natuur is heerlijk! Dat kun je proeven op Op kinderboerderij De Kraal op zondag 26 september van 11:00 tot 13:00. Je gaat dan je eigen broodje bakken boven een zelfgestookt vuur. Om de broodjes extra smakelijk te maken, smeren we er zelfgemaakte kruidenboter op. Meer informatie vind je hier.

De Parkenmaand is een initiatief van Het parkenoverleg en het Rotterdams Milieucentrum. Het hele programma staat op de website www.parkenmaand.nl.