Première natuurfilm Wild Port of Europe

Een grote groep medewerkers en vrijwilligers van Natuurstad Rotterdam was aanwezig tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam. Zij bekeken hier de film Wild Port of Europe, waar Natuurstad partner van is.

Directeur Natuurstad op Wildlife Film Festival

Tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) ging de film Wild Port of Europe in première. Dit is een bijzondere film waarin natuur en industrie elkaar ontmoeten en de dieren die in het havengebied leven, de hoofdrol spelen. Medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen van Natuurstad kregen de unieke gelegenheid om de film gezamenlijk te bekijken.

Trotse partner

De aanwezigen werden warm welkom geheten door directeur Louise Bergenhenegouwen: “Als Natuurstad zijn we trotse partner van deze film. De film sluit aan op het brede doel van Natuurstad om de bekendheid van de biodiversiteit en duurzaamheid in het havengebied te vergroten. In september is door de afdeling Educatie een fantastische land-safari’s georganiseerd op de Landtong. Dit deden zij voor ruim 100 Rotterdamse leerlingen, tijdens de kinderpremière van deze film. Daarnaast hebben we toegang tot het educatieve materiaal van Wild Port of Europe. Dit is een uitgebreide beeldbank met thematische en informatieve clips over de unieke flora en fauna in de havens. Die kan de afdeling Educatie goed gebruiken voor nieuwe materialen in de lesprogramma’s.”

Unieke gelegenheid

Louise vervolgde: “We wilden alle medewerkers de gelegenheid geven de film samen te bekijken. Fijn dat we vandaag met zovelen zijn! De film is vanaf 20 oktober in de bioscopen te zien. Maar jullie hebben het genoegen van de voorvertoning, hier vanmiddag in ons eigen zaaltje.” Verder blikte Frank Mosselman, afdelingsmanager Educatie en Participatie, terug op het proces van afgelopen maanden. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om Louise en de projectgroep Wild Port of Europe te bedanken voor hun inzet. Daarna ging de film van start.

Geslaagde middag

De film toonde prachtige beelden van egels, zeehonden, bunzings, meeuwen en talloze andere dieren tegen een achtergrond van vrachtschepen, windmolens en goederencontainers. De reacties waren goed hoorbaar in de zaal tijdens humoristische maar ook dramatische momenten in het leven van de dieren. Na afloop van de film was er gelegenheid om na te praten tijdens een borrel. We kijken met z’n allen terug op een geslaagde middag!