Speuren maar!

De zomervakantie is in volle gang en dat betekent dat de Rotterdamse jeugd weer op avontuur is met het Jeugd Vakantiepaspoort. Ook bij Natuurstad kun je van alles beleven. 

Jeugd Vakantiepaspoort

Op alle kinderboerderijen en educatieve tuin De Enk van Natuurstad kunnen kinderen een leuke speurtocht doen. Hierbij verkennen ze de kinderboerderijen en tuin én leren ze nieuwe dingen over de natuur. Er zijn speurtochten rond verschillende thema’s en voor elke speurtocht die de kinderen voltooien, krijgen zij een stempel in het Jeugd Vakantiepaspoort. Op De Oedenstee  beantwoorden de kinderen vragen over vogels en op De Kraal over bijen. De Beestenboel heeft een fotospeurtocht georganiseerd en op De Bokkesprong moet er een code gekraakt worden om erachter te komen hoeveel uiers een koe heeft. Bij De Blijde Wei wordt de kinderboerderij ontdekt en op De Kooi staat de speurtocht in het teken van jonge dieren. Op educatieve tuin De Enk is een natuurspeurtocht in twee leeftijdscategorieën te maken. 

Op kinderboerderij De Molenwei en De Wilgenhof gaat de speurtocht over huisdieren. Want huisdieren zijn hartstikke leuk, maar het is belangrijk om goed na te denken voor je een dier in huis neemt. Want wat doe je als jouw huisdier ziek is? Hoe groot wordt een schildpad eigenlijk en is het wel een goed idee om een vis als verjaardagscadeau te geven? 

Jeugd Vakantiepaspoort

Het Jeugdvakantie paspoort bestaat al sinds 1985 en is bestemd voor alle basisschoolkinderen uit Rotterdam van 4 tot en met 12 jaar oud. Zij krijgen het paspoort op school uitgereikt. Kijk voor meer informatie over het Jeugd Vakantiepaspoort en alle leuke activiteiten die er deze zomervakantie te doen zijn op www.jeugdvakantiepaspoort.nl