Stagiaire Angela van Bommel

“Als kind hielp ik al mee”

Angela van Bommel (15) volgt het beroepsprofiel Dier & Groen bij het Groen College in Barendrecht. Ze deed haar snuffelstage bij Natuurstad, dat betekent dat ze gedurende een aantal weken een dag per week op kinderboerderij De Kooi werkte.

Stagiaire Angela van Bommel

“Ik heb geleerd met dieren om te gaan en hoe je ze moet verzorgen. Zo moest ik bijvoorbeeld de stallen van de varkens uitmesten, de ezel naar buiten brengen en de paarden poetsen.” De paarden waren wel bekend voor haar want ze heeft zelf verzorgpaardjes. “Een keer schrok ik wel heel erg, ik dacht dat ze ontsnapt waren. Gelukkig was dat niet zo!”

Lammetjes geboren

“Helaas was ik niet bij de geboorte van de lammetjes. Maar ik ben tussen mijn stagedagen door wel een paar keer langs gegaan om ze te knuffelen.” Andere favorieten waren - en zijn - de paarden en de konijnen. “Ik vind het karakter van paarden fijn. Ze zijn ondeugend en vaak lief. En met konijnen ben ik opgegroeid.”

De keuze voor De Kooi als stageplaats was niet toevallig: “Ik ken de mensen hier, daarom heb ik voor deze locatie gekozen. Als kind hielp ik al heel veel mee op meehelpdagen enzo. En nu nog, als ik tijd over heb, ga ik vaak langs.”

Inmiddels is de stage van Angela afgerond. Het liefst had ze ook een vervolgopleiding gericht op dieren gedaan. Om persoonlijke redenen wordt het eerst een andere. Wellicht volgt via een omweg toch nog een baan op de kinderboerderij. Haar hart ligt er al.

Ook stage lopen bij Natuurstad

Lijkt het jou leuk om stage te lopen op een kinderboerderij of tuin van Natuurstad? Elk jaar hebben we diverse stageplekken beschikbaar op onze locaties. Schrijf een motivatiebrief waarin je vertelt wie je bent, welke studie je volgt en wat voor soort stage je wilt lopen (bijvoorbeeld BOL/BBL, het aantal dagen en uren enzovoort). Noem ook de locatie waar je stage zou willen lopen en vertel waarom je juist op deze plek stage wil lopen. De motivatiebrief e-mail je samen met je CV naar de locatie. Voor de juiste contactgegevens ga je naar de lijst met alle locaties en klik je op de locatie van jouw keuze.

Wil jij een opleiding Dierverzorging of Dier & Management volgen en heb je vragen over stagemogelijkheden, kans op werk na je opleiding of inhoudelijke vragen over het beroep van dierverzorger? Neem gerust eens contact met ons op via info@natuurstad.nl. Geef duidelijk aan welke opleiding je wil volgen en wat je vragen zijn, dan zullen onze dierenverzorgers deze beantwoorden.  Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Alex Kieffer, via a.kieffer@natuurstad.nl. Hij is bij Natuurstad de contactpersoon voor vrijwilligers en stagiairs.