Vragen over tuinieren?

Vragen over tuinieren? Kom naar het inloopvragenuur bij Natuurstad!

Een groene tuin is goed voor jouw gezondheid, de biodiversiteit en het klimaat. Toch zien veel tuinen in de stad er nog steeds heel sober uit. Vaak ingedeeld met schuttingen, veel tegels en weinig planten. Terwijl de meeste mensen wél graag een mooie tuin met planten en bloemen willen, maar niet goed weten hoe ze dit aan moeten pakken.

Vergroen je tuin - vragenuren bij Natuurstad

Onze uitgangspunten: een plant vraagt minder onderhoud dan een tegel. En met iedere tegel die we als Rotterdammers vervangen door planten zorgen we ervoor dat mensen en dieren fijner en gezonder kunnen leven in de stad. Daarom organiseert Natuurstad vier inloop vragenuren om bewoners te adviseren over de mogelijkheden van vergroening in hun eigen tuin. Dus: heb je vragen over de keuze van planten en bloemen, de aarde, bemesting, het onderhoud of ontwerp van jouw tuin?

Langskomen

De locaties van Natuurstad

 

Kom langs op:

Dinsdag 17 mei 2022 van 17:00 – 19:00 uur: 

- locatie tuin Geelkruid (Ommoord, Zevenkamp)

Donderdag 19 mei 2022 van 17:00 – 19:00 uur:

- locatie tuin Vreelust (Oud- Mathenesse en Spangen)

Dinsdag 24 mei 2022 van 17:00 – 19:00 uur:

- locatie tuin Pietersdijk (IJsselmonde en Vreewijk)

Vrijdag 27 mei 2022  van 14.00 tot 16:00 uur:

- locatie tuin De Enk (IJsselmonde)

Aanmelden

Wil jij langskomen? Stuur een mail naar makkelijkestadstuin@natuurstad.nl dan reserveren wij tijd voor jou en jouw vragen.

Vermeld in de mail:

  • jouw naam;

  • de vraag;

  • waar en wanneer je langs wilt komen.

Je kunt uiteraard ook spontaan binnen komen lopen, maar dan kunnen we niet garanderen dat we je direct kunnen helpen.

Deze vragenuren zijn mede mogelijk gemaakt door Rotterdam gaat voor groen. In dit actieprogramma realiseert de gemeente samen met bewoners, bedrijven en partners 20 hectare extra groen in de stad.

Wist je dat...

Wist je dat je dat als inwoner van Rotterdam ook subsidie kunt krijgen voor het vergroenen van jouw tuin? Meer informatie vind je op de site van de gemeente.