Wormenhotel op De Molenwei

Natuurstad heeft een derde Wormenhotel en wel op De Molenwei. 

Foto: Tom Pilzecker

Naast educatieve tuin Tamarine in Overschie en educatieve tuin De Enk in Vreewijk, heeft nu ook de Cultuurhistorische Plantentuin bij De Molenwei in Charlois een eigen Wormenhotel. Buurtbewoners kunnen hun restjes groente en fruit, maar ook koffiedik, bladeren en papier voortaan composteren in het Wormenhotel. Dit levert voedingsrijk compost op die vervolgens weer gebruikt kan worden in de (gevel)tuintjes in de wijk. 

Het Wormenhotel is geplaatst door het Rotterdams Milieucentrum, op aanvraag van de buurtbewoners. “Met onze 8 kinderboerderijen en 14 tuinen, zit Natuurstad door de hele stad” zegt Louise Bergenhenegouwen. “Rotterdam bruist van de goede, duurzame, groene (buurt)initiatieven. In elke wijk staat Natuurstad open voor passende samenwerkingen. In Charlois is het Wormenhotel een prachtig voorbeeld hoe we samen werken aan de vergroeningsambities van de wijk”.

De Wormenhotels bij Natuurstad zijn onderdeel van een pilot met 10 Wormenhotel van het Rotterdams Milieucentrum, in samenwerking met Stichting Buurtcompost. Buurtbewoners van De Molenwei kunnen zich aanmelden voor het Wormenhotel via contact@allemaalwielewaal.nl 

Opening Wormenhote;
Foto's: Tom Pilzecker