Zo maak jij jouw huis, tuin of balkon weerbestendig!

Op De Bokkesprong laten Rotterdams Weerwoord en Natuurstad Rotterdam Rotterdammers zien en ervaren hoe ze hun huis, tuin of balkon weerbestendig kunnen maken. Bijvoorbeeld door een insectenhotel op te hangen, een regenton te plaatsen om regenwater mee op te vangen, een groen dak aan te leggen, en overal bloemen en planten neer te zetten.

Louise Bergenhenegouwen, directeur van Natuurstad Rotterdam en Wethouder Karremans laten zien hoe je jouw huis, tuin of balkon weerbestendig maakt

Groener en koeler in de stad

Waarom? Omdat het weer en klimaat veranderen. Het is vaker warm en als het regent, regent het vaak harder dan vroeger. Door zelf ook maatregelen te nemen kan jij helpen om ervoor te zorgen dat de straten niet steeds blank komen te staan. En dat het groener en koeler wordt in de stad. Een aantal maatregelen is ook geschikt als je alleen een balkon hebt en/of een kleinere beurs.

Samen met de Rotterdammers

Wethouder Vincent Karremans (buitenruimte) en Louise Bergenhenegouwen, directeur van Natuurstad Rotterdam, onthulden op 18 maart deze nieuwe informatieborden en gaven met een gieter het moestuintje van De Bokkesprong water. Met regenwater natuurlijk!

“Ik ben blij met de samenwerking met Rotterdams Weerwoord. Rotterdams Weerwoord bereidt de stad voor op een extremer klimaat. Dat doen ze met beleid, grote en kleine projecten, altijd samen met de Rotterdammer. En wij hebben locaties verspreid over de hele stad waar dagelijks veel bezoekers komen. Ideaal dus om de klimaatadaptieve maatregelen bij ons te laten zien”, aldus Louise Bergenhenegouwen.

Scan de bordjes en zie welke maatregelen je zelf kunt nemen!

 

Kom zelf naar De Bokkesprong

Kom zelf eens kijken naar de maatregelen en de borden op De Bokkesprong, Tjalklaan 90, 3028 JK Rotterdam. Of kijk op www.rotterdamsweerwoord.nl voor ideeën om jouw omgeving weerbestendig te maken.