Over ons

bladeren vlinder op een struik

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid.

Postadres

Natuurstad Rotterdam
Postbus 8050
3009 AB Rotterdam

Bezoekadres

Brammertstraat 10
3084 RV Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Contactinformatie

Tel: 088 - 600 39 00
E-mail: info@natuurstad.nl

Natuurstad Rotterdam

Een groene stad is een fijnere plek voor kinderen om op te groeien en samen te leven. In deze tijd van verstedelijking en digitalisering wordt de afstand tot de natuur groter. We zijn ons steeds minder bewust van onze afhankelijkheid van de natuur. Kennis en waardering van milieu en natuur vormt de basis voor gezond en duurzaam gedrag en draagt bij aan het welbevinden van alle Rotterdammers.

Onze bevlogen en deskundige medewerkers bieden leerzame belevenissen met plant, dier en milieu. Bij elk bezoek en tijdens de interactieve lessen staat op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal. Op onze 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens ruim 100 vrijwilligers jaarlijks ruim 1.000.000 bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen.

Natuurstad Rotterdam werkt op dit moment aan het verkrijgen van het ANBI-status.

Jaarverslag

Het Jaarverslag 2019: 'Natuurlijk in de stad' lees je hier

Keurmerk

Onze kinderboerderijen hebben allemaal het Keurmerk Kinderboerderijen van de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland. Dit houdt in dat alle locaties voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, hygiëne en dierenwelzijn.

Als eerste kinderboerderijen van Nederland hebben De BeestenboelDe Blijde WeiDe KooiDe Kraal en De Wilgenhof de Zilveren Certificering voor Gezonde Kantines in het bezit. Dit betekent dat de kantines voldoen aan de richtlijnen 'Gezondere Kantines' van het Voedingscentrum.

Contact

Heb je een vraag, idee of opmerking voor Natuurstad? Neem gerust contact met ons op via info@natuurstad.nl. Kijk voor de contactgegevens van onze locaties bij Alle Locaties