Dat we afhankelijk zijn van de natuur realiseren we ons nauwelijks meer. Dus is de vraag: kunnen we nog leven zonder de gemakken van deze tijd?

Zonder dijken en waterkering zaten wij nu waarschijnlijk op de zeebodem. Redenen genoeg om eens nader kennis te maken met (het leven in) die zee.

Het ontdekken van de flora en fauna rondom de lescentra van Natuurstad - dat is waar het in deze les om draait. Een les vol beleving en ervaring.

Wie horen we dagelijks fluiten, vaak zonder dat we er echt aandacht voor hebben? Hoog tijd om te ontdekken wie deze vogels zijn, in hun eigen omgeving.

Amfibieën en reptielen, zo verschillend en toch vaak over één kam geschoren. Tijdens deze les een uitgebreide kennismaking met de twee diergroepen.

Veel Rotterdamse gezinnen hebben of willen een huisdier. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? In de les het antwoord op deze vraag.

Spelenderwijs verschillende dieren op de kinderboerderij ontmoeten, en zo positieve ervaringen opdoen met deze dieren - dé kern van deze les. 

Wie zijn al die kleine beestjes die de kinderen in hun omgeving zien en hoe bewegen ze? Een kennismaking met de meest voorkomende.

Helemaal zelf - met een schepnet - ontdekken wat er leeft in en om de sloot. Door deze les gaat er een nieuwe wereld open voor de kinderen.