In de sloot krioelt het van leven. De hoeveelheid diertjes en de gevarieerdheid daarvan, zegt iets over de kwaliteit van het water.

Dat we afhankelijk zijn van de natuur realiseren we ons nauwelijks meer. Dus is de vraag: kunnen we nog leven zonder de gemakken van deze tijd?

Het ontdekken van de flora en fauna rondom de lescentra van Natuurstad - dat is waar het in deze les om draait. Een les vol beleving en ervaring.

Wat maakt knaagdieren zo succesvol in het dierenrijk? Alles komt langs: hun leefwijze, lichaamsbouw, zintuigen, gedrag en plaats in onze natuur.

Paddenstoelen zijn niet altijd goed zichtbaar. Maar wel tijdens deze les vol verwondering over de vele verschillende vormen en soorten. 

Waar komt ‘onze’ melk vandaan? Door doe- en kijkopdrachten komen kinderen heel wat te weten over melk en proeven ze verschillende soorten.

Een les vol ontmoetingen met planten, dieren en niet-levend materiaal, en de verwondering hierover. Maar vooral: voorzichtig leren zijn met alles wat leeft!

Waar komen de ingrediënten van ons voedsel vandaan en hoe verwerk je deze tot een lekker gerecht. Tijdens de les wordt er natuurlijk ook gesmuld. 

Helemaal zelf - met een schepnet - ontdekken wat er leeft in en om de sloot. Door deze les gaat er een nieuwe wereld open voor de kinderen.