Dat we afhankelijk zijn van de natuur realiseren we ons nauwelijks meer. Dus is de vraag: kunnen we nog leven zonder de gemakken van deze tijd?

Het ontdekken van de flora en fauna rondom de lescentra van Natuurstad - dat is waar het in deze les om draait. Een les vol beleving en ervaring.

Wat maakt knaagdieren zo succesvol in het dierenrijk? Alles komt langs: hun leefwijze, lichaamsbouw, zintuigen, gedrag en plaats in onze natuur.

Wie horen we dagelijks fluiten, vaak zonder dat we er echt aandacht voor hebben? Hoog tijd om te ontdekken wie deze vogels zijn, in hun eigen omgeving.

Sommige dieren komen uit een ei, andere uit de buik van de moeder. Een les over manieren waarop dieren geboren worden en zich ontwikkelen.

Wie zijn al die kleine beestjes die de kinderen in hun omgeving zien en hoe bewegen ze? Een kennismaking met de meest voorkomende.

Een les vol ontmoetingen met planten, dieren en niet-levend materiaal, en de verwondering hierover. Maar vooral: voorzichtig leren zijn met alles wat leeft!

Helemaal zelf - met een schepnet - ontdekken wat er leeft in en om de sloot. Door deze les gaat er een nieuwe wereld open voor de kinderen.