Zonder dijken en waterkering zaten wij nu waarschijnlijk op de zeebodem. Redenen genoeg om eens nader kennis te maken met (het leven in) die zee.

Het ontdekken van de flora en fauna rondom de lescentra van Natuurstad - dat is waar het in deze les om draait. Een les vol beleving en ervaring.

Paddenstoelen zijn niet altijd goed zichtbaar. Maar wel tijdens deze les vol verwondering over de vele verschillende vormen en soorten. 

Amfibieën en reptielen, zo verschillend en toch vaak over één kam geschoren. Tijdens deze les een uitgebreide kennismaking met de twee diergroepen.

Sommige dieren komen uit een ei, andere uit de buik van de moeder. Een les over manieren waarop dieren geboren worden en zich ontwikkelen.

Spelenderwijs verschillende dieren op de kinderboerderij ontmoeten, en zo positieve ervaringen opdoen met deze dieren - dé kern van deze les. 

Waar komen de ingrediënten van ons voedsel vandaan en hoe verwerk je deze tot een lekker gerecht. Tijdens de les wordt er natuurlijk ook gesmuld. 

Helemaal zelf - met een schepnet - ontdekken wat er leeft in en om de sloot. Door deze les gaat er een nieuwe wereld open voor de kinderen.