Natuurlessen op lescentra: basislessen

In de sloot krioelt het van leven. De hoeveelheid diertjes en de gevarieerdheid daarvan, zegt iets over de kwaliteit van het water.

Dat we afhankelijk zijn van de natuur realiseren we ons nauwelijks meer. Dus is de vraag: kunnen we nog leven zonder de gemakken van deze tijd?

Het ontdekken van de flora en fauna rondom de lescentra van Natuurstad - dat is waar het in deze les om draait. Een les vol beleving en ervaring.

Wist je dat er Nederland ongeveer 300 soorten bijen leven? Volg deze les over hun leefwijze, manier van communiceren en rol in onze voedselvoorziening.

Wat maakt knaagdieren zo succesvol in het dierenrijk? Alles komt langs: hun leefwijze, lichaamsbouw, zintuigen, gedrag en plaats in onze natuur.

Paddenstoelen zijn niet altijd goed zichtbaar. Maar wel tijdens deze les vol verwondering over de vele verschillende vormen en soorten. 

Wie horen we dagelijks fluiten, vaak zonder dat we er echt aandacht voor hebben? Hoog tijd om te ontdekken wie deze vogels zijn, in hun eigen omgeving.

Amfibieën en reptielen, zo verschillend en toch vaak over één kam geschoren. Tijdens deze les een uitgebreide kennismaking met de twee diergroepen.

Veel Rotterdamse gezinnen hebben of willen een huisdier. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? In de les het antwoord op deze vraag.

Sommige dieren komen uit een ei, andere uit de buik van de moeder. Een les over manieren waarop dieren geboren worden en zich ontwikkelen.