Vacature Adviseur P&O

uil eikenblad

Werken bij Stichting Natuurstad Rotterdam is je elke dag inzetten voor een groen en gezond Rotterdam. Wij stimuleren duurzaam denken bij alle inwoners met een prachtig aanbod van recreatie, educatie en participatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, van alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks ruim een miljoen bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. Vanwege de verder professionalisering en modernisering van P&O binnen Natuurstad Rotterdam, zijn we op zoek naar een betrokken, initiatiefrijke, ondernemende en daadkrachtige P&O Adviseur.

Onze organisatie  

Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur. Onze organisatie heeft 2 lijnafdelingen en 1 Bedrijfsbureau. De afdeling Kinderboerderijen & Tuinen is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en openstelling van de 8 kinderboerderijen, 11 educatieve tuinen en 3 bijzondere tuinen. De afdeling Educatie & Participatie verzorgt het educatieve programma voor scholen en voert projecten en programma’s uit voor andere doelgroepen. Het Bedrijfsbureau ondersteunt en adviseert directie, managementteam en de lijnafdelingen. De Adviseur P&O maakt onderdeel uit van het Bedrijfsbureau en vormt samen met de Medewerker P&O en de Veiligheidscoördinator het team P&O. We werken “hybride” dus we wisselen het werken op locatie en thuis af. Gemiddeld werk je 2 tot 3 dagen per week op onze verschillende locaties.

De functie

Zoek jij een nieuwe allround P&O uitdaging, waarbij je strategisch, tactisch en operationeel bezig kunt zijn in een informele werksfeer met betrokken collega’s? En wil je werken bij een organisatie die volop in ontwikkeling is? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de invulling en uitvoering van het P&O beleid van Natuurstad Rotterdam. Jij helpt ons HRM binnen Natuurstad nog verder op de kaart te zetten en weet hierbij de juiste prioritering aan te brengen. Je houdt je bezig met het opstellen en moderniseren van het beleid, de processen en procedures gericht op alle P&O gebieden. Denk hierbij onder andere aan: functieomschrijvingen, arbeidsvoorwaarden, strategische personeelsplanning, recruitment, loopbaanontwikkeling, opleidingen, in-, door- en uitstroom, verzuim en re-integratie. Daarbij geef je operationele sturing aan de medewerker P&O. Je houdt je verder bezig met het advies geven aan leidinggevenden over verschillende P&O-onderwerpen. Ook ben je een sparringpartner voor Directie, MT en OR over P&O-vraagstukken en weet je hierin hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je bent aanjager op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, in samenspraak met marketing & communicatie. 

Wie ben jij?

Jij bent de ervaren P&O adviseur die goed in staat is de visie en strategie van Natuurstad door te vertalen naar toekomstgericht P&O-beleid, waarbij je strategisch kunt meedenken met onze directeur en afdelingsmanagers. Als sterke sparringpartner en als coach kun jij de leidinggevenden helpen bij alle mogelijke P&O-vraagstukken. Jouw adviezen weet jij op verschillende niveaus prima over te brengen. Je volgt de ontwikkelingen van P&O op de voet. Uiteraard heb je kennis van arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Verzuim heeft onze aandacht dus je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van verzuimbegeleiding. Je geeft advies, maar met jouw talent als organisator zijn regelen en uitvoeren jou ook op het lijf geschreven en dit doe je ook met plezier en enthousiasme. Voor jou is geen uitdaging te groot en snel schakelen is je tweede natuur.

Kortom: we zoeken een allround P&O adviseur die van aanpakken weet, tegen een stootje kan en het een uitdaging vindt om naast het uitvoeren van operationele P&O werkzaamheden, P&O ook strategisch stevig op de kaart te zetten.

Je hebt:

 • Een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van HRM, bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • enkele jaren werkervaring in een brede HR Business Partner rol, bij voorkeur in een vergelijkbare omgeving;
 • een flinke dosis overtuigingskracht en uitstekende adviesvaardigheden;
 • ambitie en wilt jezelf blijven ontwikkelen binnen het P&O vakgebied.

Daarnaast:

 • werk je gestructureerd en planmatig;
 • ben je analytisch sterk, energiek, stressbestendig en resultaatgericht;
 • heb je een goed inlevingsvermogen en ben je toegankelijk voor al onze medewerkers;
 • ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wij bieden

 • Een uitdagende functie bij de grootste, en uiteraard mooiste organisatie in Nederland op het gebied van natuur- en milieueducatie;
 • je werkomgeving is een groene oase in de stad;
 • de functie is ingedeeld in salarisschaal 10 (cao Vermo). Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die jij meebrengt;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, pensioenregeling (bij ABP) en collectieve ziektekostenverzekering;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met daarna de mogelijkheid tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • mogelijkheden tot het volgen van een opleiding, cursus of training;
 • de mogelijkheid tot flexwerken. Zowel qua werktijden als thuiswerken (met vergoeding) passend binnen de huidige realiteit;
 • reiskostenvergoeding zoals vastgesteld in de cao Vermo.

De procedure

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Joost van Haren, Afdelingsmanager Bedrijfsbureau a.i., via 06-14303818 of j.vanharen@natuurstad.nl.

Jouw sollicitatiebrief en CV kun je per e-mail vóór 22 januari 2023 richten aan Joost van Haren via solliciteren@natuurstad.nl. 

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Wij willen onze bezoekers een omgeving bieden waar zij zich vertrouwd en veilig voelen. Als medewerker speel je daarbij een belangrijke rol. Kom je bij ons in dienst? Dan vragen we om een VOG. 

 

[acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld]