Vacature Dierenverzorgers

bladeren vlinder op een struik

Dierenverzorgers (oproepbasis)

Natuurstad Rotterdam

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Op onze 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens 100 vrijwilligers jaarlijks ruim 1.000.000 bezoekers en 50.000 leerlingen.

Naast deze dienstverlening aan inwoners, vervult Natuurstad een regierol in vraag en aanbod op het gebied van producten en diensten voor natuur en milieueducatie. Natuurstad opereert ondernemend, werkt intensief samen met andere aanbieders en werft externe sponsors voor projecten en innovatie. Zij adviseert de gemeente bij de beleidsontwikkeling en levert activiteiten, producten, projecten en programma’s op gebied van natuur, milieu, duurzaamheid, dierenwelzijn en gezond voedsel aan scholen en andere instellingen.

Organisatie

Natuurstad heeft 2 lijnafdelingen en 1 bedrijfsbureau. De afdeling Kinderboerderijen & Tuinen is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en openstelling van de 8 kinderboerderijen, 11 educatieve tuinen, 3 bijzondere tuinen en 7 educatieve centra, horeca en het onderhoud. De afdeling Educatie & Projecten verzorgt het educatieve programma voor scholen en voert projecten en programma’s uit voor andere doelgroepen.

De functie

Als dierenverzorger richt je je op de verzorging van de dieren op kinderboerderij, binnen de geldende wetgeving en het afdelingsbeleid. Je zorgt hierbij voor het welzijn van de dieren, op o.a. het gebied van voeding, verzorging en hygiëne. Je signaleert mogelijke ziektes en behandelt deze voor zover dit niet door een dierenarts moet gebeuren. Daarnaast onderhoudt de voorraad voer, medicijnen en materialen ten behoeve van deze verzorging en controleert dagelijks de gezondheidstoestand van de dieren en onderhoudt contact hierover met de dierenarts.

Daarnaast doe je voorstellen voor wat betreft het dierenbestand en huisvesting aan de beheerder van de kinderboerderij. Je regelt de aan- en verkoop en de planning van voortplanting van de dieren in samenspraak met de beheerder van de kinderboerderij. Ook houd je toezicht op en draag je zorg voor het transport klaarmaken/- zetten van boerderijdieren en –goederen. Ook begeleid je bevallingen, ook ’s avonds en ’s nachts.

Vraag en aanbod

Wij zoeken een Dierenverzorger met een hart voor dieren en de mensen eromheen. Je beschikt over een afgeronde vakgerichte opleiding en je vindt het leuk om contacten in de wijk te onderhouden en werkt graag samen met onze vrijwilligers en stagiaires. Je bent klantgericht, flexibel en kunt met iedereen goed samenwerken en communiceren. Je vindt het geen enkel probleem om in weekenden en op feestdagen te werken.

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 2.683,47 bruto per maand (schaal 5) conform cao Vermo bij een 36-urige werkweek. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van 6 maanden, op oproepbasis.

De procedure

Interesse? Je sollicitatiebrief en CV kun je per email vóór 7 maart 2020 richten aan Danielle Lakerveld, Bedrijfsleider Kinderboerderijen via solliciteren@natuurstad.nl. Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Danielle via 06 - 25 63 33 88.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij willen onze bezoekers een omgeving bieden waar zij zich vertrouwd en veilig voelen. Als medewerker speel je daarbij een belangrijke rol. Kom je bij ons in dienst? Dan vragen we om een VOG.